Published On: vin, iun. 22nd, 2018

40 de eleve de liceu invata programare la Vodafone Romania, prin programul Girls in STEM

 Vodafone Romania organizeaza a doua editie anuala a programului Girls in STEM (Science, Technology, Engineering and Maths), in cadrul caruia 40 de eleve de liceu participa la cursuri si ateliere de programare, scopul fiind de a le incuraja sa urmeze in viitor o cariera in domeniul tehnic. Editia din acest an se deruleaza in perioada iunie-septembrie 2018 si este structurata pe sesiuni de cate patru zile, organizate cu grupuri de pana la 20 de participante si sustinute de specialisti din cadrul companiei.

„Girls in STEM ofera o experienta de invatare inedita, prin care ne dorim sa incurajam elevele de liceu sa-si dezvolte abilitatile de programare si sa abordeze astfel cu incredere oportunitatile pentru o posibila cariera in domeniul tehnologiei. Alaturi de alte actiuni pe care le derulam pe plan local, prin acest program venim mai aproape de tineri, chiar din perioada scolii, pentru a-i sustine in alegerile pe care le fac si care le vor defini viitorul traseu profesional”, a declarat Florin Petrescu, HR Director Vodafone Romania.

Girls in STEM este un program lansat de Vodafone in 2017 la nivel global. Prima sesiune organizata in Romania anul trecut a avut 22 de participante. Succesul inregistrat a dus la continuarea programului in 2018 intr-o formula extinsa, care le ofera mai multor eleve oportunitatea sa participe.

Elevele inscrise in programul Girls in STEM primesc suport de la membrii echipei Vodafone Romania pentru a-si dezvolta atat competentele tehnice in domeniul programarii, cat si alte competente, cum ar fi cele interpersonale, de comunicare si lucru in echipa sau cele ce tin de zona profesionala.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>