Published On: lun, mai 14th, 2018

Ziua Internationala a Asistentului Medical “Asistentul medical este o voce- Sanatatea este un drept al omului”

„La acest sfarsit de saptamana am sarbatorit asistentii medicali si moasele care isi desfasoara activitatea in sistemul medical.

Cu acest prilej doresc sa exprim, inca o data, recunostinta si respectul meu fata de activitatea cadrelor medicale – medici, asistenti medicali, infirmieri pentru efortul depus in asigurarea asistentei medicale.

Cunosc foarte bine munca depusa si realitatile cu care se confrunta acesti profesionisti. Vreau sa subliniez rolul important pe care asistentul medical il are in echipa medicala si in procesul de ingrijire al pacientilor.

Profesia de asistent medical este profund umana, cu rol in asigurarea tratamentului pacientilor, dar si in informarea, consilierea si sprijinul acestora.

Asistentii medicali sunt, de multe ori, singurii profesionisti care asigura asistenta medicala pentru populatia aflata in zone defavorizate. Conform statisticilor, acestia reprezinta peste o treime din forta de munca aflata in sistemul de sanatate si pot lucra in cele mai dificile conditii.

In aceste zile am fost mandra sa sarbatoresc impreuna cu dumneavoastra si sa raspund invitatiilor pe care mi le-ati adresat. La multi ani, asistenti medicali!” Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>