Published On: mar, mai 29th, 2018

Zipper Romania participant activ la proiectul „Romania, o natiune conectata”

Ziua Comunicatiilor din acest an s-a desfasurat sub mottoul „Romania, o natiune conectata. Comunicatiile si transformarea digitala", in contextul in care societatea, consumatorii, si mediul de afaceri se confrunta cu provocari comune.

Au fost dezbatute teme precum comunicatiile si transformarea digitala, viitorul platilor mobile in Romania, „customer care" in telecom, securitatea cibernetica, respectarea datelor personale in contextul GDPR.

Printre vorbitori s-au aflat Doru Vijiianu – director general Zipper Romania, Bogdan Cojocaru – Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), Sorin Grindeanu – presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Carmen Adamescu – Director Executiv Comercial – EY Romania, Nicolae Oaca – consultant telecom. Alaturi de cei de mai sus s-au aflat reprezentanti ai companiilor din domeniul telecom (Vodafone, Telekom, Orange, RDS-RCS) care au sustinut dialogul intre mediul legislativ, operatorii de telecomunicatii si furnizorii de solutii si servicii de automatizare date si documente.

Doru Vijiianu, director general al Zipper Romania, a afirmat ca, „traim astazi o noua revolutie industriala, industria 4.0, marcata de dezvoltarea constanta a inteligentei artificiale si a prezentei internetului in aprope tot ceea ce facem si intreprindem (…) Actuala revolutie digitala va crea oportunitati si provocari, business-uri si venituri noi, accesibilitate, interoperabilitate, reguli si politici noi".

Intrebat despre conceptul „o natiune conectata" si cum este privit acesta de catre un furnizor de solutii si servicii de prelucrare a datelor si documentelor, dl. Viijianu a punctat: „Perspectiva mea generala asupra «natiunii conectate» este una a eficientei, interoperabilitatii, accesibilitatii, a capacitatii de adaptare continue si a securitatii crescute a datelor. Pentru ca acestea sa se concretizeze este nevoie de strategiii asumate si consecvente, de adoptarea de catre companii a noilor tehnologii din domeniul comunicatiilor, a inteligentei artificiale sau a IOT (Internet Of Things)".

Zipper Romania are, conform directorului sau, o abordare integrata, optimizand si consolidand fluxuri de date si documente, de la cele receptionate de o companie, la cele generate si pana la cele care se comunica.

Indiferent de dimensiunea companiilor sau de domeniul in care activeaza, este cert ca managementul fluxurilor de documente, managementul riscului si al costurilor, adaptarea la lumea digitala, calitatea si securitatea datelor sunt provocari cu care se confrunta acestea, iar folosirea de sisteme complete de automatizare a datelor si documentelor este una dintre solutii.

Referindu-se la conceptul Zipper Works 360, pentru un management corect al datelor si documentelor, dl. Vijiianu a afirmat ca „am convingerea ca digitizarea si abordarea END TO END 360 sprijina mediul de business si pe cel administrativ".

Sorin Grindeanu, presedintele ANCOM, s-a referit la tendintele si nevoile clientilor, care sunt tot mai conectati la  noile tehnologii. Domnia-sa a mentionat scaderea numarului de cartele prepaid, cresterea traficului in roaming si a utilizarii tehnologiei 4G cu peste 34%. La randul sau, Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicatiilor, a reamintit o serie de aplicatii si facilitati puse la dispozitia cetatenilor pentru a avea o Romanie din ce in ce mai conectata precum, Agenda Digitala – SEAP, ghiseu.ro, Punct unic control, Cloud Guvernamental (aflat in consultare publica) ce vizeaza interactiunea cu alte ministere, dar si Securitatea Cibernetica.

Despre Zipper Romania

Parte dintr-un grup de firme cu prezenta in 5 tari din Sud-Estul Europei, cu doua centre de procesare in Romania si Moldova, Zipper acopera nevoile companiilor de a-si optimiza fluxurile interne. Solutiile si serviciile de prelucrare a datelor si a documentelor receptionate, vehiculate sau expediate dintr-o companie, asigura un suport solid pentru reducerea costurilor si a timpului de prelucrare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>