Published On: joi, mai 31st, 2018

Vicepremierul si ministrul Sanatatii s-au intalnit cu Zsuzsanna Jakab, directorul regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii

In timpul discutiilor, oficialul OMS a afirmat ca Romania a facut progrese constante in domeniul sanatatii. Zsuzsanna Jakab a declarat ca ultimul raport de evaluare al OMS pentru Romania arata cresterea sperantei de viata in Romania, imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, precum si progrese inregistrate in randul reducerii consumului de tutun, prin masurile luate la nivel guvernamental.

Reprezentantul OMS a felicitat autoritatile romane pentru aceste progrese. Totodata, directorul Regional pentru Europa a declarat ca OMS are o colaborare foarte stransa cu Ministerul Sanatatii, in special in domeniul vaccinarii si si-a manifestat speranta ca Legea vaccinarii initiata de Ministerul Sanatatii va fi adoptata cat mai curand de Parlament.

De asemenea, directorul regional OMS a reiterat sprijinul Organizatiei pentru eforturile pe care le face Guvernul roman pentru asigurarea accesului universal la servicii medicale, in special in zonele rurale si cele defavorizate, precum si in controlul si supravegherea bolilor transmisibile.

Mai mult, OMS are toata deschiderea sa colaboreze cu autoritatile romane pentru dezvoltarea asistentei medicale primare.

Oficialii romani au subliniat ca, in domeniul sanitar, este necesara o abordare multisectoriala si progresele inregistrate in acest domeniu de Romania se datoreaza efortului financiar din ultimii ani, dar si faptului ca intreaga societate este preocupata si contribuie la indeplinirea acestor obiective.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>