Published On: vin, mai 11th, 2018

Tigari de contrabanda descoperite la frontiera de est

Echipele de control din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Sculeni si Galati-rutier au descoperit aproximativ 7.000 tigarete, pe care doi barbati au incercat sa le introduca ilegal in tara, ascunse in vehiculele pe care le conduceau.

In Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni- I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, Sergiu R., cetatean R. Moldova, in varsta de 24 de ani, conducand un autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Romania.

In baza unor informatii detinute, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, astfel, a fost descoperita, ascunsa  in doua spatii special amenajate in rezervor si in zona aripii dreapta fata a autoturismului, cantitatea de 4.620 tigarete, diferite marci, de provenienta Duty Free si Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor, in valoare de 2.099 lei, si a autoturismului, in valoare de 6.816 lei, in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei. Totodata, a fost luata masura anularii permisului de mic trafic de frontiera emis pe numele barbatului.

In Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, Tudor N., cetatean R. Moldova, in varsta de 50 de ani, conducand un autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in R. Moldova.

In baza unor informatii detinute, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport in urma caruia a fost descoperita, ascunsa in lonjeroanele spate ale autoturismului, cantitatea totala de 2.300 tigarete, diferite marci, de provenienta Duty Free.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor, in valoare de 1.380 lei, in vederea confiscarii, si sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>