Published On: mie, mai 23rd, 2018

“STOP BULLYING!”/ Ziua de 22 mai, dedicata prevenirii victimizarii minorilor

Ziua de  22 mai, dedicata prevenirii victimizarii minorilor, din cadrul evenimentului national Saptamana prevenirii criminalitatii, le-a oferit politistilor braileni prilejul de a face echipa cu elevii Colegiului Economic ”Ion Ghica” Braila, in cadrul unui demers inedit prin care au dorit sa transmita ca varsta adolescentei ar trebui sa nu mai fie umbrita de episoade de violenta, abuz sau bullying.

Timp de o ora, centrul vechi al Brailei a fost animat de elevii Colegiului Economic "Ion Ghica" Braila, care, prin vestimentatie, muzica si mesaje au amintit trecatorilor si lor insisi, despre frumusetea varstei la care sunt, neinteleasa poate de adulti. De aceea, tinerii adolescenti i-au luat alaturi pe profesori, politisti si trecatori, incantandu-i cu momente de suspans si oferindu-le, la finalul reprezentatiei, inima lor.

Astfel, cei 400 de elevi stransi in Piata Traian, au intruchipat, cum au stiut ei mai bine, atat tristetea care cuprinde un copil aflat intr-o situatie de abuz, violenta sau marginalizare – prin capetele plecate si mainile stranse la nivelul pieptului sau prin simbolul cutiei albe, insemnata cu negru -,  cat si bucuria de a trai si de a spera a acestei varste – prin mesajele lasate in urma lor,  mesajele unei generatii care isi doreste o lume fara violenta sau abuzuri.

Elevii ne-au aratat, prin simpla prindere a mainilor si zambetele lor, cum isi pot deschide sufletele curate catre lume, grupul amorf care parea la inceput, transformandu-se intr-o mare si generoasa inima, in care suntem bineveniti toti cei care le intelegem varsta, nazuintele, manifestarile, temerile si sperantele.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>