Published On: lun, mai 14th, 2018

Rezultatele finale ale primei sesiuni de evaluare a proiectelor de manuale scolare pentru anul scolar 2018-2019(ciclurile primar si gimnazial)

In urma parcurgerii tuturor etapelor din calendarul primei sesiuni de evaluare a proiectelor de manuale scolare pentru anul scolar 2018-2019 (ciclurile primar si gimnazial), Centrul National de Evaluare si Examinare a publicat rezultatele finale.

Astfel, dupa etapa de evaluare a calitatii stiintifice si solutionarea contestatiilor, din cele 143 de proiecte intrate in aceasta faza, au fost admise 124 de proiecte care au intrunit cel putin 85 de puncte (din 100 posibile), iar 19 au fost respinse. Reamintim ca in perioada 6 – 19 martie, au fost depuse 144 de proiecte de manuale scolare, vizand 83 de discipline din planurile-cadru pentru clasele I-VI (45 din ciclul primar si 38 din ciclul gimnazial), insa ulterior un proiect a fost retras de autor, deoarece a fost depus in dublu exemplar.

Dupa etapa de avizare stiintifica, din cele 124 proiecte admise, 104 au primit aviz favorabil, 8 au primit aviz favorabil, insa conditionat de insusirea de catre autori a observatiilor formulate de cadrele didactice din invatamantul superior cooptate in acest proces, in timp ce 12 au primit aviz nefavorabil.

Precizam in acest context ca, pentru disciplinele care nu au avut proiecte de manuale in prima sesiune, a fost lansat un al doilea apel al carui termen-limita, prelungit, este data de 18 mai (elaborare si depunere la Registratura MEN). Lista disciplinelor de studiu pentru care s-a organizat a doua sesiune va fi completata in functie de rezultatele finale ale primei sesiuni.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>