Published On: vin, mai 18th, 2018

Politistii Locali au amendat mai multi braileni care au tulburat ordinea si linistea publica

In perioada 08 – 15.05.2018, Politia Locala Braila a actionat pe raza Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr.155/2010. Politistii locali au constatat si aplicat un numar de 130 sanctiuni contraventionale in valoare de 44.217 lei.

Cu privire la tulburarea ordinii si linistii publice au fost constatate si aplicate sanctiuni  5  contraventionale in valoare de 1.100 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

a)  Pentru savarsirea in public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natura sa tulbure ordinea si linistea publica, sa provoace indignarea cetatenilor, ori sa lezeze demnitatea acestora sau a institutiilor publice, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul S.R., in v rsta de 44 ani, din Braila – cu amenzi  in valoare de 400 lei – in zilele de 09 și 14.05.2018, a proferat injurii și expresii jignitoare in incinta sediului S.P.C. Braila la adresa funcționarilor de la ghișee lezand onoarea și demnitatea acestora.

b)  Pentru refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identitații sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificata a organelor de menținere a ordinii publice, aflate in exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane cu amenzi in valoare de 700 lei.

Exemplificam:   

        – T.I.-C., in varsta de 42 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 100 lei – pentru refuzul de a se legitima la cererea justificata a polițiștilor locali in urma savarșirii de catre acesta a unei contravenții prevazuta de H.C.L.M.Braila nr.5.

– B.A., in varsta de 66 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 300 lei – in calitate de proprietar al auto marca Audi cu nr.de inmatriculare BR-086977, a refuzat sa se prezinte la sediul Poliției Locale Braila la invitația justificata a politistilor locali aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, in vederea clarificarii situației privind incalcarea prevederilor H.C.L.M.nr.5/2003.

             – O.S.-C., in varsta de 32 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 200 lei – in zona intersecției Calea Calarașilor cu Bd.Al.I.Cuza, in calitate de conducator auto, a refuzat sa dea relatii pentru stabilirea identitatii sale sau de a se legitima cu actul de identitate la cererea justificata a politistilor locali aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, in vederea clarificarii situației privind incalcarea prevederilor R.A. O.U.G. Nr.195/2002 (R).

            – D.L., in varsta de 42 ani, din Galați, str.Garofiței, jud.Galați – cu amenda in valoare de 100 lei – in calitate de proprietar al auto marca Skoda cu nr.de inmatriculare BR-08-BCV, a refuzat sa se prezinte la sediul Poliției Locale Braila, la invitația justificata a politistilor locali aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, in vederea clarificarii situației privind incalcarea prevederilor H.C.L.M.nr.649/2017.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>