Published On: mie, mai 16th, 2018

Ministrului Sanatatii a participat la cursul de perfectionare cu tema: „Noutati in domeniul salarizarii si acordarea sporurilor in sistemul sanitar. Aprobarea si modificarea structurilor unitatilor sanitare”

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a participat ieri dupa amiaza la cursul de perfectionare cu tema: „Noutati in domeniul salarizarii si acordarea sporurilor in sistemul sanitar. Aprobarea si modificarea structurilor unitatilor sanitare”.

La acest eveniment participa peste 175 de manageri de spital si directori de resurse umane si salarizare din unitatile sanitare din tara.

Ministrul Sanatatii a prezentat reglementarile din domeniul salarizarii in sistemul de sanatate care vor intra in vigoare incepand cu data de 1 mai 2018.

Timp de doua ore, Sorina Pintea a raspuns intrebarilor celor prezenti la eveniment, clarificand inclusiv situatiile particulare puse in discutie de catre managerii unitatilor sanitare.

„Dupa intrarea in vigoare a reglementarilor ce fac obiectul unei ordonante de urgenta, care va fi supusa aprobarii in sedinta de guvern de maine, se creeaza cadrul legal necesar pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar sa nu obtina venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018. Insa, pentru ca acest lucru sa se intample, managerii unitatilor sanitare trebuie sa aplice in litera legii toate aceste prevederi. Va fi intocmita o procedura de aplicare a reglementarilor in domeniul salarizarii”, a declarat Sorina Pintea ministrul Sanatatii in timpul intalnirii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>