Published On: mar, mai 22nd, 2018

Ministrul Sanatatii se afla in perioada 21-23 mai 2018 la Geneva, acolo unde conduce delegatia Romaniei la cea de-a 71-a Adunare Mondiala a Sanatatii, desfasurata la Palatul Natiunilor Unite

Sorina Pintea este insotita de Adrian Vierita, ambasadorul Romaniei la Natiunile Unite si de prof. dr. Alexandru Rafila, consilier personal onorific pentru sanatate publica al ministrului Sanatatii.

In cadrul sedintei plenare din 22 mai 2018, ministrul Sanatatii va avea o interventie in care va evidentia importanta accesului universal la servicii de sanatate. Ministrul Sanatatii va sublinia faptul ca accesibilitatea la servicii de sanatate si calitatea acestora sunt determinante pentru acoperirea universala a tuturor locuitorilor, fara ca aceasta sa le afecteze bunastarea. Cresterea acoperirii cu servicii medicale, dar si sustenabilitatea sistemelor de sanatate necesita un angajament politic clar, iar Romania face eforturi pentru a rezolva favorabil aceste provocari. Avand Biroul Regional pentru Europa la OMS drept partener privilegiat in evaluarea sistemului de sanatate si dezvoltarea de strategii sustenabile in zonele cheie ale sectorului sanatatii, Guvernul Romaniei isi va asuma responsabilitatea pentru acoperirea universala cu servicii de calitate in domeniul sanatatii pentru toti cetatenii sai.

Tot la Geneva, ministrul PINTEA va avea intalniri bilaterale cu delegatiile din Norvegia, Portugalia si Germania. Cu prima delegatie, ministrul roman va discuta despre stadiul proiectelor derulate de catre tara noastra cu finantare nerambursabila din partea Norvegiei. Cu delegatiile din Portugalia si Germania vor fi demarate discutii privind cadrul legislativ in domeniul sanatatii, avand in vedere intentia Ministerului Sanatatii de a  propune o noua Lege a Sanatatii.

Ministrul Sanatatii va avea o intalniri oficiale si cu reprezentantii Bancii Mondiale si ai Fondului Global referitoare la proiectele de dezvoltare a infrastructurii din sanatate, respectiv la proiectele de sustinere a programului national de combatere a tuberculozei.

La aceasta sesiune a AMS va fi validata participarea Romaniei, prin dl. prof. dr. Alexandru Rafila, drept membru al Comitetului Executiv al OMS care este compus din 34 de reprezentanti ai statelor membre din intreaga lume.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>