Published On: vin, mai 11th, 2018

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a lansat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, in prezenta reprezentantilor mass-media, Campania media informativ-preventiva “100 de zile de mesaje preventive”

Anul Centenar al Marii Uniri are o semnificatie speciala, ca pentru fiecare roman in parte, si pentru Politia Romana.

Inspectoratul de Politie Judetean Braila se alatura manifestarilor organizate pentru marcarea acestui eveniment important printr-un demers inedit adresat cetatenilor, constand in transmiterea de informatii si recomandari din sfera de preocupare a institutiilor de aplicare a legii, pe parcursul a 100 de zile.

Scopul campaniei este informarea antivictimala si antiinfractionala a cetatenilor din judetul Braila si presupune promovarea informatiilor si recomandarilor preventive prin intermediul mass-media.

Campania se deruleaza in perioada 14 mai – 21 august 2018 si presupune transmiterea zilnica a unor mesaje de informare si de prevenire a infractiunilor catre populatia din judetul Braila.

Mesajele sunt structurate pe categorii de beneficiari, fiecarei categorii fiindu-i alocata,  pe parcursul intregii campanii, o anumita zi a saptamanii, in care va primi informatii si recomandari preventive.

Ziua de luni este dedicata de politistii braileni copiilor, acestia primind informatii referitoare la definirea unor notiuni precum: delincventa juvenila, contraventie,

 infractiune, masuri educative aplicabile minorilor, victimizare, violenta si tipurile acesteia, pornografie infantila, bullying; principalele tipuri de infractiuni comise de minori; provocarile si riscurile Internetului si ale retelelor de socializare; recomandari antivictimale si antiinfractionale; educatie rutiera; context familial si social favorabil conduitei delincvente.

Ziua de marti a saptamanii va fi dedicata, pe parcursul derularii campaniei, femeilor, acestea fiind informate despre infractiunile comise cu precadere fata de aceasta categorie de populatie – talharia, violul, violenta in familie, despre masurile de siguranta pentru protejarea integritatii fizice si psihice, precum si despre modalitati de sesizare a institutiilor cu atributii in sprijinirea victimelor.

Miercuri, politistii se vor adresa persoanelor varstnice cu informatii si recomandari preventive referitoare la inselaciunile prin metoda "accidentul", "premiul", "reprezentant firma/institutie" etc., la furturi din buzunare/genti, furturi prin castigarea increderii, talharii, lovire sau alte violente, fiindu-le propuse si masuri de siguranta a bunurilor proprii sau a integritatii fizice si psihice.

In ziua de joi, politistii braileni vor transmite mesaje adaptate publicului de sex masculin,  referitoare la tipuri de infractiuni in care sunt implicati, in calitate de victima sau autor – furt din buzunare/genti, din autoturisme, amenintare, lovire sau alte violente.

Vineri, participantii la traficul rutier vor fi in atentia politistilor cu informatii pentru prevenirea accidentelor rutiere sau a implicarii in evenimente neplacute in traficul rutier. Oamenii legii vor reaminti principalele reguli privind circulatia pe drumurile publice, modificari legislative, recomandari preventive si vor prezenta analize ale comportamentului rutier.

In weekend mesajele politiei catre cetateni se vor adresa altor categorii – parinti, administratori sau lucratori in societati comerciale, persoanelor din mediul rural sau urban sau vor accentua anumite recomandari transmise in cadrul saptamanii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>