Published On: mie, mai 2nd, 2018

In Braila s-au colectat 3 tone de deseuri in 18 zile prin intermediul campaniei “Orase Curate”

"Orase Curate", campania itineranta ECOTIC, dedicata colectarii echipamentelor electrice si electronice uzate din mediul urban, continua in 2018. Dupa ce in cursul anului 2017 au fost organizate 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane si au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice), in martie 2018, campania „Orase Curate” a continuat in Galati (intre 5-30 martie) si Braila (intre 12-30 martie). Aproximativ 6,5 tone DEEE au fost colectate din cele doua orase.

Romania are obligatia de a atinge o tinta de colectare de 45% a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). In acest context, ECOTIC continua eforturile de constientizare in randul populatiei in vederea predarii DEEE la punctele de colectare specializate.

„Orase Curate” este campania ECOTIC care urmareste acest obiectiv in mediul urban. Alaturi de autoritatile publice si de mediu locale, ECOTIC informeaza locuitorii din zeci de orase din toata tara asupra necesitatii colectarii DEEE si pune la dispozitie puncte de colectare unde aceste deseuri pot fi aduse si predate spre reciclare.

In 2018, campania a debutat in orasul Galati si a continuat la Braila. Intre 5-30 martie 2018, locuitorii municipiului Galati au fost incurajati sa predea corect spre reciclare deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE). Au fost colectate aproximativ 3,5 tone deseuri la cele trei puncte de colectare amenajate in oras si prin sistemul de ridicare de la domiciliu a DEEE de mari dimensiuni.

Intre 12-30 martie 2018, din Braila, au fost colectate aproximativ 3 tone deseuri de la punctul municipal de colectare si prin ridicare direct de la domiciliu.

Campania din Galati si Braila au continuat, in anul 2018, programul national „Orase Curate”, un program itinerant al Organizatiei ECOTIC, dedicat colectarii DEEE in mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>