Published On: joi, mai 17th, 2018

Guvernul a aprobat ajutoare financiare pentru investitii in trei localitati

Guvernul a aprobat, printr-o hotarare, acordarea sumei de 28,2 milioane de lei pentru 3 unitati administrativ – teritoriale, in vederea achitarii cheltuielilor curente si de capital.

Este vorba de 4 milioane de lei pentru dezvoltarea platformei industriale a orasului Simeria (jud. Hunedoara), 15 milioane de lei pentru extinderea si modernizarea suprafetei aeroportuare la Aeroportul International Baia Mare (jud. Maramures) si 9,2 milioane de lei pentru continuarea investitiilor si asigurarea unor cheltuieli curente si de capital ale Regiei Autonome Aeroportul „Delta Dunarii" Tulcea (jud. Tulcea).

Sumele au fost solicitate de catre cele trei unitati administrativ-teritoriale si vor fi asigurate din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018.

Decizia a fost luata in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, potrivit carora, prin hotarare a Guvernului, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pot fi alocate sume ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, in vederea echilibrarii bugetelor locale si pentru plata cheltuielilor curente si de capital.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>