Published On: mie, mai 2nd, 2018

Focuri de arma si 18.000 de pachete cu tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera

Share This
Tags

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut – judetul Botosani au descoperit si confiscat, in urma unei actiuni desfasurate in zona de responsabilitate, 18.000 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare totala de 205.000 lei,  marfa ce urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.

Pentru oprirea contrabandistilor de tigari, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase sase focuri de avertisment.

In data de 28 aprilie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut – I.T.P.F. Iasi au organizat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 01.30, politistii de frontiera au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul raului Prut catre localitatea Horodistea, carand in spate colete cu tigari.

Desi colegii nostri au efectuat somatii legale de oprire, persoanele au abandonat coletele cu tigari si au fugit, motiv pentru care politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase  sase focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea reglementarilor legale in vigoare.

In urma inventarierii coletelor abandonate, a rezultat cantitatea de 18.000 de pachete cu tigari (360.000 tigarete), marca Ashima si Ritm, in valoare totala de aproximativ 205.000 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe langa Judecatoria Darabani, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in aria infractionala.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>