Published On: joi, mai 24th, 2018

Daca e joi, politistii vorbesc barbatilor / „100 DE ZILE DE MESAJE PREVENTIVE”

politisti_ barbati_ 100 de zil;e mesaje preventiveDaca esti tentat sa iti rezolvi neintelegerile cu cei din jur folosind violenta fizica, trebuie sa stii ce prevede Codul Penal referitor la comportamentele de acest fel.

Astfel:

         lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda;

         fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectata sanatatea unei persoane, a carei gravitate este evaluata prin zile de ingrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amenda.

ATENTIE! Daca actele de violenta produc victimei o infirmitate, leziuni traumatice care necesita, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de ingrijiri medicale, un prejudiciu estetic grav si permanent, avortul, sau ii pun in primejdie viata, pedeapsa este  inchisoarea de la 2 la 7 ani.E foarte important sa mai stii ca:

         Pedeapsa prevazuta de lege se mareste cu un sfert daca faptele de lovire sau alte violente sunt  savarsite asupra unui membru de familie.

         Faptul ca ai savarsit fapta sub influenta alcoolului nu te scapa de pedeapsa!

Acum, ca stii, decizia iti apartine!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>