Published On: mie, mai 9th, 2018

Componentii loturilor olimpice vor sustine Bacalaureatul la Ploiesti in perioada 10 – 25 mai 2018

Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti gazduieste, in perioada 10 – 25 mai, sesiunea speciala a examenului national de Bacalaureat pentru absolventii de liceu participanti la loturile nationale largite care se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale pe discipline/sportive.

Pentru sustinerea examenului in aceasta sesiune sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflati in pregatire sau in etapele de selectie pentru alcatuirea echipelor care vor reprezenta Romania atat la olimpiadele internationale pe discipline, cat si la diverse competitii sportive europene sau mondiale. De asemenea, pot participa trei absolventi ai unitatilor de invatamant militar, nominalizati de Ministerul Apararii Nationale pentru concursul de admitere in institutii de invatamant de profil din SUA.

Inscrierea candidatilor va avea loc in zilele de 10 si 11 mai. Probele de evaluare a competentelor se vor desfasura astfel: 14-15 mai (evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna), 16 mai (evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala), respectiv 17-18 mai (evaluarea competentelor digitale).

Probele scrise au urmatorul calendar: 21 mai (Limba si literatura romana), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului si specializarii) si 24 mai (limba si literatura materna). Afisarea primelor rezultate, la sediul unitatii de invatamant care va gazdui aceasta sesiune speciala, este prevazuta pentru data de 24 mai (pana la ora 18:00), depunerea contestatiilor fiind programata in cursul aceleiasi zile (18:00 – 20:00). In data de 25 mai vor fi solutionate contestatiile si afisate rezultatele finale.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>