Published On: joi, mai 31st, 2018

“Cartea de vacanta, oferita cu drag de un politist”

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a demarat saptamana aceasta Campania "Cartea de vacanta, oferita cu drag de un politist", care se va derula in mediul rural al judetului Braila pana la sfarsitul acestui an scolar.

Apropierea vacantei de vara i-a determinat pe politistii braileni sa intensifice activitatile preventive in scolile din mediul rural pentru a-i invata pe copii cum se poate petrece vacanta mare in conditii de siguranta, fara sa le lipseasca joaca, veselia si bucuria copilariei. 

Aflati in mijlocul elevilor, politistii compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii au analizat impreuna cu cei mici principalele riscuri la care acestia pot fi expusi pe perioada vacantei si au identificat solutii de petrecere a timpului liber intr-un mod distractiv-educativ, care sa-i fereasca de implicarea in evenimente daunatoare sau periculoase, ce i-ar putea afecta fizic sau psihic.

Politistii au discutat cu elevii despre pericolele la care pot fi expusi atunci cand sunt singuri acasa, cand merg la joaca, in excursii ori tabere, i-au provocat sa prezinte recomandarile preventive specifice acestei perioade, iar pentru raspunsurile date i-au recompensat cu daruri.

Printre raspunsurile elevilor, premiate de politisti, s-au numarat cele referitoare la regulile de circulatie pe care trebuie sa le respecte, locurile unde se pot juca in siguranta, regulile privind relationarea cu persoanele necunoscute si utilizarea in siguranta a calculatorului, precum si cele de protejare a bunurilor personale impotriva hotilor.

Recompensele primite de copii au fost donate de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila si au constat in carti, CD/DVD-uri cu filme pentru copii, muzica sau desene animate, jucarii si jocuri interactive.

Caravana cartii de vacanta a poposit, pentru inceput, la scolile din localitatile Albina si Chiscani, unde copiii au primit cu bucurie si aplauze vizita oamenilor legii. 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>