Published On: mie, mai 2nd, 2018

Caravana “Fii pregatit” ajunge la Braila / Brailenii pot invata cum sa faca fata dezastrelor naturale

In conferinta de presa sustinuta de ISU Braila, seful Institutiei pentru Situatii de Urgenta Braila a anuntat ca in Braila va ajunge caravana "Fii pregatit".

Astfel, timp de doua zile brailenii se vor putea pregati pentru a face fata dezastrelor naturale care pot afecta Romania.

In primii doi de la lansare, caravana a parcurs peste 35 de mii de km. si a ajuns in 77 de localitati.

Pana in prezent, au beneficiat de cursurile caravanei 100.000 de persoane.

" Caravana <<Fii pregatit>> ajunge la Braila. In data de sambata, 5 mai, va fi in municipiul Braila si va fi amplasata in parcarea din  fata Salii Polivalente  iar duminica, 6 mai, in orasul Faurei, fiind amplasata in fata Casei de Cultura orasenesti.

Timp de doua zile, interval orar 9.00-18.00, personalul ISU va organiza cursuri de pregatirea populatiei pentru acordarea de prim  ajutor in situatii de urgenta. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta Romania, cum ar fi cutremure,inundatii,incendii si modul in care populatia se poate pregati pentru a le face fata.

Centrul mobil are o sala de scolarizare cu o capacitate de 40 de persoane si este dotat cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor, dispozitive montabile, inclusiv simulatoare ce permit instruirea suficienta a cursantilor.

Acesta este al treilea an cand caravana <<Fii pregatit>> porneste la drum pentru cursuri de instruire a populatiei. In urmatoarea luna (luna mai-n.r.) caravana va ajunge in alte 8 localitati.

In primii doi de la lansare, caravana a parcurs peste 35 de mii de km. si a ajuns in 77 de localitati.

Mai avem 200 de voluntari paramedici si formatori ISU care au participat activ la instruirea a peste 20 de mii de persoane, in cadrul a celor aproape o mie de sesiuni de instruire. Numarul total al beneficiarilor se ridica la peste 100.0000 de persoane care sunt acum informate si stiu sa reactioneze mai bine in fata unei situatii de urgenta.

Caravana <<Fii pregatit>> este un proiect al departamentului pentru situatii de urgenta operat de ISU si care a fost sustinut financiar si de fundatia pentru SMURD cu sprijinul fundatiei Vodafone Romania", a declarat colonelul Ion Cristian.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>