Published On: mie, mai 2nd, 2018

AHC OLIMPIA cea mai buna echipa din Braila la faza zonala a Campionatului National de handbal feminin rezervat junioarelor IV

 

AHC OLIPIA BRAILA LA OVIDIU

La sfarsitul saptamanii trecute, la Ovidiu, in judetul Constanta a avut loc faza zonala pe Euroregiune a Campionatului National de handbal feminin rezervat junioarelor IV (nascute 2005-2006).

Au participat 15 echipe din judetele Constanta, Tulcea, Galati, Vrancea, Buzau si Braila, impartite in 4 grupe , urmand ca din fiecare grupa sa se califice la turneul semifinal, prima clasata.

AHC Olimpia a fost repartizata in grupa cu Axiopolis Cernavoda, CSM Rm. Sarat si CSS Galati.

In primul meci, fetele de la Olimpia au jucat contra celor de la CSM Rm. Sarat, un meci fara probleme, controlat in totalitate de brailence, scorul final 16-2 (8-1) spunand totul.

La numai 4 ore dupa primul meci echipa, a intrat din nou in teren jucand contra celor de la Axiopolis Cernavoda. Partida a inceput sub semnul echilibrului, dar spre finalul primei reprize, Axiopolis a reusit sa se distanteze, scor 6-3. La inceputul reprizei a doua, brailencele reusesc sa tina pasul cu adversarele pana in minutul 30, scor 9-7. Ratarile fetelor de la Olimpia si ajutorul „mascat” al arbitrilor, plus starea de oboseala(trezite la 5 dimineata, drumul de 3 ore, un meci deja jucat) si-au pus amprenta in evolutia tinerelor handbaliste brailence si la final au pierdut, scor 15-7.

Sambata, in ultimul meci, si cel mai greu, s-a vazut o schimbare in bine , in atitudine, daruire, rautate in sensul bun, dorinta de a demonstra ca pot tine pasul cu una dintre cele mai bune echipe din tara.

A fost un meci frumos, poate cel mai frumos al turneului, cu o sala plina, spectatorii incuranjand fetele din teren, din prima si pana in ultima secunda. In prima repriza fiecare echipa a fost la conducere, scor la pauza 12-10 pentru CSS Galati. In repriza a doua prin cateva greseli individuale, normale pana la urma pentru o echipa formata de numai 3 luni de zile, in comparatie cu adversarele care lucreaza impreuna de peste 4 ani, CSS Galati a reusit sa se distanteze la 6 goluri, scorul final 21-15.

Un turneu organizat exceptional de catre CS Ovidiu, unde intr-un clasament final, Olimpia Braila a reusit sa obtina un loc 9, tinand cont ca este un club nou, in formare, cu fete dornice sa invete si sa creasca. De De remarcat la acest nou club este implicarea si devotamentul parintilor, care fac din acest club o adevarat familie.

Antrenorilor celorlalte echipe participante au remarcat mai multe jucatoare din lotul Olimpia Braila. Jucatoarele remarcate au fost cei doi portari, Antonia Trifan si Andreea Costache, si jucatoarele Ioana Sima, Andreea Sisu, Angi Ghelase, Adela Lentu, Ana Maria Cocianu, Alexandra Cristea, Alexandra Buzea.

"A fost o experienta frumoasa din care fetele au invatat foarte multe. Dorim sa multumim parintilor pentru implicare si devotament!

Din toamna ne vom pregati pentru a reusi  calificarea la etapa superioara, tinand cont de faptul ca nucleul va ramane, in proprtie de 90% , acelasi .

Chiar daca competitiile oficiale s-au incheiat pentru noi, continuam sa ne pregatim zilnic pana la vacanta de vara, urmand ca la sfarsitul lunii mai sa organizam un turneu la Braila cu participarea a cel putin 6 echipe.

Din 15 iulie, incepem pregatirile pentru sezonul urmator, unde vom participa cu 3 echipe in campionatul national, junioare III, junioare IV si minihandbal.

Speram sa reusim completarea lotului la categoria junioare III cu cateva fete, iar la minihandbal incepem selectia chiar de saptamana viitoare, astfel sa putem crea o piramida, iar peste 4 ani avem echipe formate la toate categoriile de varsta, incepand de la junioare I, pana la minihandbal", a declarat Carmen Grosu, presedintele clubului AHC Olimpia Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>