Published On: lun, mai 21st, 2018

Activitatile politistilor de weekend

Politisti din cadrul Politiei Municipiului, politiilor orasenesti si cei ai sectiilor de politie rurala arondate, sprijiniti de jandarmi, au actionat atat in municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, in zona pietelor si a unitatilor de invatamant, precum si a celor cu profil discoteca, club, cafe-bar s.a., pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Totdodata, acestia au actionat si pe linia respectarii prevederilor legale privind paza si securitatea obiectivelor asigurate cu paza proprie sau prin societati specializate de paza.

Pe timpul activitatilor, au fost verificate 30 de unitati de invatamant si societati comerciale, legitimate 160 de  persoane, controlati 13 paznici si oprite in trafic 111 autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 20 de soferi.

De asemenea, acestia au constatat 45 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 15.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 23 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, si 21 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si una la un alt act normativ.

Totodata, in ziua de 18.05.2018, politistii din cadrul Biroului Proximitate au actionat pe raza municipiului, in special in zona scolilor, pentru prevenirea si combaterea absenteismului scolar.

Cu aceasta ocazie, au fost purtate discutii cu factorii de conducere ai unitatilor de invatamant pentru identificarea elevilor problema, in cauza, 10 elevi fiind consiliati.

Exemple: La data de 18 mai a.c., ora 19:15, un barbat, in varsta de 51 de ani, din comuna Gulianca, in timp ce conducea un tractor alaturi de echipamentul de aplicare a pesticidelor pe DJ 202A, s-a rasturnat in afara partii carosabile.

In urma evenimentului, a rezultat vatamarea corporala a conducatorului, acesta fiind transportat la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

In urma verificarilor efectuate de catre politisti, s-a stabilit ca nu figureaza niciun vehicul cu acest numar. 

De asemenea, echipamentul tractat de aplicare a pesticidelor nu prezenta niciun numar de inregistare sau inmatriculare.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, punere in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat sau neinregistrat, si tractarea unei remorci neanmatriculate sau neinregistrate.

 La data de 19 mai a.c., ora 06:10, politisti din cadrul Politiei Municipiului Braila l-au oprit in trafic pe un minor, in varsta de 17 de ani, din Galati, in timp ce conducea un autoturism pe strada Golesti, neavand permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de  conducere a unui vehicul fara permis de conducere.

In cursul zilei de ieri, in jurul orei 07:30, politisti din cadrul Politiei Orasului Ianca l-au oprit in trafic pe un barbat, in varsta de 45 de ani, din comuna Mircea Voda in timp ce conducea un autoturism pe DN 2B, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat ca soferul avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,84 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

Tot ieri, ora 09:40, politisti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit in trafic pe un barbat, in varsta de 49 de ani, din Braila, in timp ce conducea un autoturism pe Soseaua Buzaului, avand dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de  conducere a unui autovehicul fara permis de conducere.

In data de 19 mai a.c., ora 18:50, politisti din cadrul Politiei Orasului Ianca l-au oprit in trafic pe un tanar, in varsta de 23 de ani, din comuna Surdila-Greci, in timp ce conducea un autoturism pe DN 2B, avand valabilitatea numerelor de inmatriculare provizorii expirata.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de  punere in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>