Published On: lun, mai 14th, 2018

30 mai 2018 este termenul pentru depunerea situatiilor financiare pentru 2017

Miercuri, 30 mai, persoanele juridice, respectiv societatile/ companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, subunitatile fara personalitate juridica din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate, cu exceptia subunitatilor de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European  au obligatia depunerii situatiilor financiare pentru anul 2017.

Pentru depunerea situatiilor anuale contribuabilii pot folosi programul de asistenta pus la dispozitie gratuit de unitatile fiscale teritoriale ale ANAF sau programul de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sectiunea Declaratii electronice/ Descarcare declaratii/ Situatii financiare anuale/ Raportari anuale an 2017.

Programul de asistenta pus la dispozitia contribuabililor in mod gratuit  genereaza un fisier de tip PDF, avand atasat un fisier xml, care contine datele de identificare a societatii, precum si un fisier cu extensia zip. Fisierul cu extensia zip va contine situatiile financiare anuale si documentele cerute de lege, asa cum acestea sunt intocmite de societati si scanate, alb-negru, lizibil si cu o rezolutie care sa permita incadrarea in limita a 9,5 MB a fisierului PDF la care este atasat fisierul zip.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>