Published On: joi, mai 17th, 2018

3.500 de pasionati de sport inscrisi la Maraton

Probele Maratonului International Brasov 2018 atrag cu peste 800 de  pasionati de miscare mai mult decat in 2017

Din totalul participantilor, peste 100 sunt sportivi straini ce provin din 31 de tari    

Organizatorii Maratonului International Brasov powered by Telekom Sport anunta un numar record de 3.500 de pasionati de miscare inscrisi la startul celei de-a patra editii, cu peste 800 de concurenti mai mult decat la competitia din 2017.

Maratonul panoramic al Romaniei atrage, prin statutul de membru acreditat AIMS, prin organizare si calitatea traseului, peste 100 de sportivi straini, din 31 de tari.

"A patra editie ne aduce un numar record de participanti, iar validarea calitatii competitiei vine si din afluxul de sportivi straini aliniati la start. Argentina, China, Noua Zeelanda sau Nigeria sunt doar cateva dintre tarile din care vin participantii inscrisi la startul maratonului panoramic al Romaniei. Aducem sportivi din intreaga lume la Brasov, in cadrul unui eveniment care genereaza emulatie in lumea sportului, care atrage tot mai multi tineri la start, dar si sustine importante cauze umanitare", a declarat Bogdan Antohe, Vicepresedinte, Smart Atletic.

Competitia din inima Transilvaniei, cu start si finis in Piata Sfatului, alergare pe cele mai importante strazi din Brasov si traseu ce ajunge pana in Poiana Brasov, strange participanti din tari precum Albania, Algeria, Argentina, Bulgaria, China, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mauritius, Moldova, Nigeria, Norvegia, Noua Zeelanda, Olanda, Pakistan, Polonia, Rusia, Singapore, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia si Ungaria.

“De la an la an, acest eveniment reprezinta mai mult decat o competitie sportiva. Maratonul International Brasov inseamna calitate, recunoastere, depasirea limitelor si sustinere pentru cei aflati in dificultate. Ca in fiecare an, Fundatia Telekom Romania sustine componenta sociala a acestei competitii. Editia 2018 este una de amploare, avand un numar record de participanti, atat din tara, cat si din strainatate”, a declarat Ionela Paunica, Senior Coordonator PR, Telekom Romania si Director Executiv, Fundatia Telekom Romania.

Prin intermediul Fundatiei Telekom Romania, o parte din taxele inregistrate la eveniment vor fi directionate catre brasoveanul Robert Cadar, alergator si fotograf diagnosticat cu o forma rara de cancer, precum si donatiile colectate prin intermediul platformei Galantom.

”Telekom Sport nu este doar o televiziune care transmite sport, este una care incurajeaza activ stilul de viata sanatos si se implica in multe activari ce sustin acest demers. Chiar de la infiintare, nu ne-am limitat doar la a oferi telespectatorilor nostri cele mai bune si mai variate competitii sportive, am fost alaturi de multe initiative care incurajeaza sportul de masa, atat prin promovare, cat si prin participare activa. In fiecare an am avut membri ai echipei Telekom Sport participanti la Maratonul International Brasov si nu numai. Si anul acesta vom alerga alaturi de brasoveni si de ceilalti participanti in cel mai panoramic maraton al Romaniei”, a declarat Vlad Enachescu, General Manager Telekom Sport.

Totodata, din acest an, Crosul Universitatii Transilvania intra, in premiera, sub umbrela Maratonului International Brasov powered by Telekom Sport si va alinia la start peste 500 de studenti pasionati de miscare.

Nu in ultimul rand, in premiera, clubul sportiv Corona va alinia la start 500 de sportivi legitimati.

Organizatorii au pregatit doua zile de spectacol, 19 si 20 mai, in care participantii si publicul se vor bucura din plin de atmosfera si surprizele unui eveniment de anvergura, acreditat din 2017 conform standardelor AIMS, cel mai important for international din domeniu.

Maratonul International Brasov powered by Telekom este un eveniment sportiv de masa, un prilej de sarbatoare pentru orasul gazda, dar si de promovare si descoperire a obiectivelor turistice, culturale si gastronomice din Romania. 

La toate cursele, primii clasati la masculin, feminin si in functie de categoriile de varsta vor fi premiati financiar, dar si cu diplome, cupe, produse si servicii sportive, iar toti participantii vor primi un kit generos de concurs si o medalie speciala.

Maratonul International Brasov este un eveniment organizat de Asociatia Sapte Scari si ACS Smart Atletic, powerd by Telekom Romania – partenerul principal al evenimentului, Consiliul Judetean Brasov, Primaria Brasov, Federatia Romana de Atletism – parteneri institutionali. Sponsorii evenimentului sunt:  Cinema One, Eva Energy, Banca Transilvania, Intersport, Temad, Paradisul Acvatic, Dorna, PowerBar, Superland Columbia, Brasov Trail Adventures – parteneri tehnici, Gral Medical – partener preventie si Telekom Sport, Virgin Radio – parteneri media.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratonulbrasov.ro  si pe pagina de Facebook a competitiei, www.facebook.com/maratonulbrasov.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>