Published On: vin, mai 25th, 2018

„100 DE ZILE DE MESAJE PREVENTIVE” – Daca e vineri, politistii vorbesc participantilor la trafic-

Regulile de circulatie pe drumurile publice au ca scop, printre altele, ocrotirea vietii, integritatii corporale si a sanatatii persoanelor participante la trafic sau aflate in zona drumului public.

Si daca esti pieton, trebuie sa tii cont ca siguranta ta in trafic depinde in cea mai mare masura de modul in care intelegi sa respecti normele rutiere. Asa ca, nu uita:

Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, iar in lipsa acestora, in localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic (art. 72, alin (3) din O.U.G. 195/2002, republicata);

Pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat acestora, sau a nerespectarii altor obligatii stabilite de normele rutiere poarta intreaga raspundere a accidentarii lor, in conditiile in care conducatorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulatia prin acel sector (art. 72, alin (3) din O.U.G. 195/2002, republicata)!

Nerespectarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice se sanctioneaza cu 2-3 puncte amenda (un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>