Published On: joi, apr. 5th, 2018

„U” Cluj (dorinta si determinare)-HC Dunarea Braila (atitudine ZERO) 29-24 (14-11)

Ieri la Cluj-Napoca, HC Dunarea Braila a pierdut un meci pe care, parca nu ar fi dorit sa-l castige.

Partida a inceput bine pentru dunarence conducand in minutul 5, scor 2-1. A fost si ultima oara cand Dunarea a fost a condus pe tabela de marcaj. Problemele din atac, cu ratari in fata Ionicai Munteanu, si aruncari la intamplare, gazdele au reusit sa se desprinda , scor 5-2 in minutul 10, iar cand mai erau 8 minute de joc, tabela indica 9-5 in favoarea gazdelor. Pana la finalul primei reprize brailencele au mai reusit sa inscrie de 6 ori, dar gazdele nu s-au lasat mai prejos, iar la pauza conduceau 14-11, chiar daca in ultimulminut aveau 2 jucatoare eliminate, reusind chiar sa inscrie in poarta Adrianei Medvedova.

In primele 10 minute ale reprizei a doua, pe teren se afla o singura echipa, „U” Cluj, reusind sa se distanteze la 7 goluri, scor 20-13. Mingiile pierdute in atac de catre jucatoarele de la Dunare si contraatacurile finalizate de Chintoan, au facut ca tabela sa ne arate in minutul 48 un umilitor 25-17. Pana la finalul partidei nu s-a intamplat nimic notabil, scor final 29-24, Clujul obtine 3 puncte vitale pentru mentinerea in Liga Florilor, iar Braila bifeaza o alta infrangere neastepata.

Pentru HC Dunarea au marcat, Alina Vatu 6 goluri (in constanta obisnuita, dar cu putine situatii de merge la finalizare), Ana Maria Berescu 5 goluri (revenire foarte buna in joc dupa cateva meciuri in care nu a evoluat), Cristina Gheorghe 3 goluri (parca contribuie prea putin in atac, pe finalul meciului prinzand curaj), Oana Carstea 3 goluri (atunci cand intra isi face treaba bine), Marija Shteriova 2 goluri (pentru un inter este putin), Irina Shutska 2 goluri (nimic notabil), Diana Axinte 1 gol (in nota echipei), Daniela Corban 1 gol ( fara realizari extraordinare), Diana Munteanu 1 gol (foarte putin ).

Au mai jucat Catalina Preda, Stefania Epureanu, Florentina Craiu, Bianca Tiron si Adriana Medvedova (cateva interventii fantastice, dar cu oscilatii la aruncarile din extreme si interi)

Un meci fara istoric, care trebuie uitat repede, dar avand in vedere ca vine vacanta si pana la urmatorul meci, cu Rapid Bucuresti mai este timp si mod normal ar fi o victorie pentru HC Dunarea Braila.

O remarca care trebuie sa o fac este ca, nu stiu daca din greseala sau voit, comentatorii partidei de ieri sustineau din declaratia „antrenorului Pera” , ca Braila are sanse sa prinda cupele europene daca HCM Rm. Valcea (finalista Cupei Romaniei) termina cel putin pe locul 3, iar acest lucru iar permite Brailei sa participe in sezonul urmator in Europa.

GRESIT… De ce? Pai sa se documenteze „Domnul antrenor”….

In sezonul urmator campiona, CSM Bucuresti merge in Liga Campionilor, locul 2, poate, repet, poate cere Wildcard pentru Liga Campionilor, daca nu , merge in EHF Cup, impreuna cu locul 3. In caz ca HCM Rm. Valce se afla pe pozitia a treia, ocupanta locului 4 merge in EHF Cup.

E adevarat ca Braila poate ajunge in EHF Cup, dar numai solicitand un Wildcard Federatiei Europene, iar aceasta trebuie sa accepte cererea.

Chiar daca si-ar indeplini obiectivul din campionat , locul 5, lucru imposibil, prin prisma rezultatelor si a jocului practicat, nu ar avea dreptul de a juca in Europa, si sa fim realisti… e nevoie de schimbari majore pentru reveni in elita handbalului romanesc din toamna.

Sarbatori fericite tuturor!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>