Published On: mar, apr. 17th, 2018

Realitate vs promisiuni / Braila un oras curat

REALITATE VS PROMISIUNI

In cea mai recenta conferinta de presa, primarul orasului, Marian Dragomir a abordat si subiectul "gunoiul din oras", un subiect care afecteaza majoritatea brailenilor.

In ultima perioada, mai ales in perioada sarbatorilor Pascale, am tot primit pe adresa redactiei imagini si mesaje de la cetateni care se plang de mizeria din oras, despre faptul ca de multe ori raman cu gunoiul neridicat, ceea ce inseamna ca cei care se ocupa de acest aspect nu isi fac treaba cum trebuie. Oare cine ar trebui sa ia masuri?

Alti braileni au ales sa poseteze pe retele de socializare imagini cu mormanele de gunoi neridicate si se pare ca si-au atins scopul, gunoiul fiind ridicat in mai putin de doua ore de la postarea imaginilor.

Dar nu vorbim doar despre cei care incerca sa semnaleze nereguli, sunt si foarte multi braileni care dezamagiti de ceea ce vad in oras, inghid in sec si spera ca vreodata orasul va fi curat, nu mai au putere sa vocifereze, nu mai au putere sa creada, au ramas doar cu speranta.

In cine sa mai creada brailenii, au dat votul lor unui om in care si-au pus toata incredere si care, pana in prezent, se pare ca i-a dezamagit.

Insa, edilul sef continua sa promita ca orasul isi va schimba imaginea, ca orasul va arata mult mai frumos, ca vor disparea containerele insalubre si mirosul greu de suportat, indeosebi, pe perioada verii. Acesta a spus ca, pana la sfarsitul anului, 300 de puncte de colectare selectiva vor fi amplasate in oras.

Dar sa speram, zic, sa speram ca pana la sfarsitul mandatului, din care a trecut aproape o jumatate, primarul isi va onora toate promisiunile facute in campania electorala.

"Societatea ECO lucreaza in acest moment la extinderea utilajelor pe care le au si au demarat procedurile pentru lansarea licitatiei in vederea achizitiei celor 600 de containere noi dar si a utilajelor pentru care au primit bani de la consiliul local. In paralel, SUPAGL a inceput pregatirea documentatiei pentru cele 100 de noi puncte de colectare selectiva a gunoiului. Am ales ultimul model pe care l-am amplasat saptamanile trecute, pe care l-ati si vazut ca si imagine (n.r. imagine la sfarsitularticolului ), este unul modern. Dorim sa amplasam, pana in vara acestui an, 100 de astfel de module, si pana in iarna inca 200.

Sunt ferm convins ca aceste puncte ne vor asigura in primul rand o estetica a orasului, fara a mai vedea acele containere, fara a mai avea mirosuri si fara ca cei care colecteaza, vandalizand si aruncand pe jos deseurile menajere, sa mai poata avea acces. Prin acesta clapeta nimeni nu poate avea acces, sa fure, sa rascoleasca gunoiul sau sa arunce sau sa recupereze cine stie ce obiecte de aici.

Vom face toate eforturile pentru a aloca bani, ca sa schimbam imaginea acelor containere insalubre din municipiul Braila. Totodata, in acestea nu ploua, nu vom avea posibilitatea, ca trecand pe langa ele, sa simtim acele mirosuri pe timpul verii", a declarat primarul, Marian Dragomir.

model punct colectare selectiva

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>