Published On: mar, apr. 24th, 2018

Proxeneti incarcerati de D.I.I.C.O.T. Galati / Politia a facut perchezitii la locuintele lor din Braila si Galati

La data de 23.04.2018, procurori din cadrul DI.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati si au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore  a inculpatilor  MARIN DUMITRU zis „Mitica” in varsta de 41 de ani, MARIN IULIAN in varsta de 34 de ani, MARIN IOANA in varsta de 67 ani, PATRASCU TINCUTA in varsta de 33 ani si MARIN DUMITREL-SORIN in varsta de 29 ani, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de minori in forma continuata si trafic de persoane in forma continuata.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2007, inculpatii Marin Dumitru zis „Mitica”, Marin Iulian, Marin Ioana, Patrascu Tincuta au constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane cu exploatarea indelungata a victimelor pe teritoriul Italiei, grup infractional organizat intrafamilial la care incepand cu toamna anului 2013 a aderat si inculpatul Marin Dumitrel-Sorin.

S-a retinut ca in perioada 2007 – 2018, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, la diferite intervale de timp, membrii grupului infractional au recrutat prin inducere in eroare utilizand metoda „Loverboy”, prin rapire si constrangere, profitand de imposibilitatea de a se apara si de starea de vadita vulnerabilitate, trei victime minore si cinci victime majore pe care ulterior le-au transportat, transferat, adapostit si primit in scopul exploatarii sexuale.

S-a retinut ca inculpatii le-au luat si le-au retinut actele de identitate victimelor, punandu-le in pericolul real de imbolnavire, atat „la strada” cat si in imobile inchiriate pe teritoriul Italiei, insusindu-si sumele obtinute din practicarea prostitutiei in suma de peste 300.000 euro.

La data de 23.04.2018 procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati impreuna cu ofiteri de politie judiciara  din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati au efectuat un numar de cinci perchezitii la domiciliile si locuintele fara forme legale ale inculpatilor situate pe raza  judetelor Galati si Braila, ocazie cu care au fost gasite si ridicate mai multe mijloace de proba necesare pentru dovedirea activitatii infractionale.

Totodata au fost gasite si ridicate doua autoturisme, bunuri achizitionate din sumele de bani obtinute din exploatarea victimelor traficului de persoane si traficului de minori si utilizate in activitatea infractionala, bijuterii si suma de 4.500 EUR.

La data de 24.04.2018, inculpatii vor fi prezentati la Tribunalul Galati cu propunere de arestare preventiva.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului de Politie Judetean Galati si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Galati.

Facem precizarea ca, pe intreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>