Published On: lun, apr. 16th, 2018

Politistii braileni actioneaza, in fiecare weekend, in municipiu si judet, pentru prevenirea faptelor antisociale

Politistii braileni actioneaza, in fiecare weekend, in municipiu si judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, precum si pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica.

In zilele de 13 si 14 aprilie , politisti din cadrul Politiei Municipiului, politiilor orasenesti si cei ai sectiilor de politie rurala arondate, sprijiniti de jandarmi, au actionat atat in municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, in zona pietelor si a unitatilor cu profil discoteca, club, cafe-bar s.a., pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Totdodata, acestia au actionat si pe linia respectarii prevederilor legale privind paza si securitatea obiectivelor asigurate cu paza proprie sau prin societati specializate de paza.

Pe timpul activitatilor, au fost verificate 31 de societati comerciale, legitimate 233 de  persoane si oprite in trafic 172 de autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 30 de soferi.

De asemenea, acestia au constatat 111 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 28.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 70 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 24 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 12 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, si 4 la alte acte normative.

Totodata, in ziua de 13.04.2018, politistii din cadrul Biroului Proximitate au actionat pe raza municipiului, in special in zona scolilor, pentru prevenirea si combaterea absenteismului scolar.

Cu aceasta ocazie, au fost depistati, intr-o societate, 9 elevi care absentau nejustificat de la orele de curs, fiind informate unittatile de invatamant in acest sens.

La data de 13 aprilie, ora 7:00, politisti din cadrul Biroului Ordine Publica   l-au depistat in trafic, pe Calea Galati, pe un barbat, in varsta de 64 de ani, din Braila, in timp ce transporta cu o autoutilitara cantitatea de 460 kg de deseuri feroase, fara a detine documente de provenienta pentru acestea.

Soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda, in valoarea de 500 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar marfa, a fost ridicata in vederea confiscarii si predata unei societati de profil in vederea valorificarii.

La data de 14.04.2018, in jurul orei 01:00, politisti din cadrul Biroului Rutier     l-au depistat pe un tanar, in varsta de 28 de ani, din municipiul Bucuresti, in timp ce conducea un autoturism pe Calea Calarașilor avand permisul de conducere suspendat.

Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice avand dreptul de a conduce suspendat.

In ziua de 13.04.2018, in intervalul orar 05:00-10:00, politisti din cadrul Postului de Politie Comunal Marasu, impreuna cu cei ai Postului de Politie Comunal Frecatei si Sectiei 2 de Politie Rurala Braila, au organizat si efectuat o actiune pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol.

Cu aceasta ocazie s-a actionat pe bratul Valciu al Dunarii si in Insula Mica a Brailei. In zona lacurilor Dobrele si Lupoiu au fost identificate, intinse in apa, in vederea braconarii, 9 setci monofilament, de diferite dimensiuni.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru utilizarea uneltelor de plasa monofilament in apele continentale si in apele maritime interioare si pescuitul in apele continentale si in apele maritime interioare, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie;

Plasele de pescuit identificate au fost ridicate de politisti in vederea continuarii cercetarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>