Published On: mie, apr. 18th, 2018

Pe tichia lui Marean a mai aparut o margica: “Dupa ce vom avea 100% iluminat pe led in municipiul Braila, vom monta senzori de lumina”

Primarul, Marian Dragomir, a anuntat in ultima conferinta de presa ca pana la sfarsitul verii acestui an, Braila va beneficia de 12.800 de corpuri de iluminat pe led.

Edilul sef a mai spus ca iluminatul pe led a adus o scadera a cheltuielilor ce tin de iluminatul public.

De asemenea, Dragomir a adaugat faptul ca dupa montarea tuturor corpurilor de iluminat pe led se vor monta si senzori de lumina care vor asigura un iluminat optim in orasul nostru.

"In acest moment au fost montate pest 75% din cele 12.800 de corpuri de iluminat pe led. Se constata o economie la bugetul municipiului Braila pe zona de iluminat public. Consumul a scazut, efectiv, dupa montarea acestora si sunt ferm convins ca la finalizare va scadea si  mai mult. Dupa ce vom avea 100% iluminat pe led in municipiul Braila, estimam la sfarsitul verii acestui an, conform contractului, vom monta senzori de lumina astfel incat, atunci cand se intuneca afara sa nu mai avem perioade, de 5-10 minute, pana cand iluminatul se aprinde automat la ora programata. Este absolut necesar, si am pus bani in buget pentru a avea acesti senzori, deoarece chiar daca ora setata pentru stingerea iluminatului public este, sa spunem pe perioada iernii 16.30, in momentul in care avem o innorare excesiva avem o perioada mult mai mare pana cand se aprinde iluminatul public, la ora programata, si este absolut necesar, si am considerat acest lucru, sa montam acesti senzori de lumina. Totodata, la fel cand dimineata avem luminozitatea necesara, acesti senzori vor comanda in mod automat stingerea iluminatului pe fiecare punct de comanda separat," a declarat Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>