Published On: mar, apr. 24th, 2018

O tanara de 23 de ani din Republica Moldova a fost depistata in Braila cu sederea ilegala

O tanara de 23 de ani din Republica Moldova a fost depistata de politistii de imigrari din Braila. Aceasta a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 600 de lei si indrumata sa-si reglementeze dreptul de sedere, fiind membru de familie a unui cetatean roman.

Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari – Biroul pentru Imigrari al judetului Braila au desfasurat, la data de 20 aprilie, o actiune pe linia prevenirii si combaterii sederii ilegale a cetatenilor straini, pe raza de competenta.

Astfel, in cadrul activitatilor intreprinse, a  fost depistata, cu sedere ilegala, o tanara, in varsta de 23 de ani, din Republica Moldova. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca, la expirarea dreptului de sedere conferit de pasaportul biometric, aceasta nu a parasit teritoriul Romaniei si nici nu a intreprins demersurile legale pentru prelungirea acestui drept, fiind casatorita cu un cetatean roman.

Intrucat, este membru de familie a unui cetatean roman, persoana a fost indrumata sa se prezinte la sediul structurii de imigrari din raza de resedinta, cu documentele necesare in vederea reglementarii dreptului de sedere.

Totodata, tanara din Republica Moldova a fost sanctionata contraventional cu amenda, in valoare de 600 lei, conform OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania republicata.

Actiunile desfasurate de catre politistii de imigrari urmaresc asigurarea ordinii si sigurantei cetateanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectarii legalitatii sederii in Romania a strainilor si combaterea migratiei si muncii ilegale.

Facem apel catre toti cetatenii straini de pe raza judetului si contam pe respectul dumneavoastra fata de legislatia in domeniu, invitandu-va sa ne contactati pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrari al judetului Braila, din strada Ana Aslan nr.39, la numarul de telefon 0239-606100, sau vizitand site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>