Published On: mie, apr. 18th, 2018

O braileanca se zbate intre viata si moarte din cauza neaplicarii protocolului politic dintre PSD si PND / Vinovati moral sunt Simona Draghincescu si Iulian Chiriac

O seara obisnuita la UPU Braila. Peste murmurul permanent se aude plansul inabusit al unui barbat. Sotia lui a suferit un accident vascular cerebral ischemic, adica produs de infundarea unei artere. Medicii se agita in jurul femeii. Este trimisa sa i se faca un computer tomograf, desi in astfel de cazuri mult mai eficient este un examen RMN, stiut fiind ca CT “vede” mai bine hemoragiile, iar RMN-ul ischemiile. Nici vorba de RMN, noapte nu functioneaza!

In mod normal, in astfel de situatii, pacientului i se face tromboliza. I se injecteaza un produs special, :”Actiliz”, de exemplu, de care spitalul nu are decat, poate, in sectia de Cardiologie, sectie aflata la peste 5 kilometri de Spitalul Judetean de Urgenta Braila. Si chiar daca ar avea, ar fi inutil, pentru ca pentru a se putea administra femeii medicamentul care ar putea-o salva trebuie sa existe o sectie micuta, specializata, numita Sectie “Stroke”.

Mii de braileni mor anual din cauza faptului ca aceasta sectie nu a mai fost infiintata, desi fostul presedinte Bunea Stancu hotarase sa se faca. De pe urma lui au ramas doar salonul, faianta, gresia si traseele de oxigen. A fost arestat si demis. Nu a mai apucat sa o faca.

Sa dam putin timpul inapoi. Nu cu mult, cu doar cateva zile dupa anuntarea ultimelor alegeri locale din Braila. PSD si PNL cauta aliati pentru a-si impune presedintele Consiliului Judetean Braila. La indemnul presedintei interimare a PND Braila, Simona Draghincescu decide ca PSD este cel mai bun partid pentru a decide presedintele. Se discuta diferite protocoale de colaborare. Proaspatul consilier judetean Stefan Catalin Iordache insista ca din protocol sa faca parte si infiintarea Sectiei “Stroke” si reuseste, dupa indelungi discutii ca aceasta sa fie un punct prioritar din protocol. Lucrul acesta se intampla si, practic, pentru punerea lui in practica nu este nevoie decat de cateva zeci de zile si o suma mica de bani, comparativ cu risipa din Consiliul Judetean Braila si Spitalul Judetean de Urgenta Braila.

Timpul trece, dar Draghincescu are in cap doar CA-uri, concursuri la care participa singura si sensuri giratorii de miliarde. Nici “imbalonatul” Chiriac, care se crede un bun manager in sanatate, nu se la sa mai prejos gandindu-se cum sa bage pe gat consilierilor aprobarea unor WC-uri la tara care costa peste 1.600 de euro metrul patrat! Nici vorba de Sectia “Stroke”, nici vorba de optimizarea Sectiei “Radiologie”. Cei doi au uitat promisiunile electorale.

Revenind, o braileanca, dintre miile care ajung in astfel de situatii nefericite, se afla in coma. Daca a stiut de promisiunile Simonei Draghincescu si Iulian Francisck Chiriac, acum nu mai stie.

Cati oameni trebuie sa mai moara ca aceste doua matriosce sa-si tina promisiunile sau sa plece dracului?!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>