Published On: mie, apr. 25th, 2018

Muzeul Iluziilor pentru prima oara la Galati

 

377765maximIluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformeaza realitatea, o holograma piramidala, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poti canta fara sa il atingi, sunt doar cateva dintre lucrurile care ii asteapta pe vizitatori pentru prima oara in Galati la primul Muzeu al Iluziilor din Romania, care va fi deschis din data de 01 – 27 Mai 2018, la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii “ Rasvan Anghelta”. Conceptul este unul unic in Romania si are un caracter interactiv – vizitatorii vor putea intelege cum functioneaza iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar si prin explicatiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de functionare si va face demonstratii live.

Totodata, proiectul este unul mobil si isi propune, sa ajunga in toate marile orase ale Romaniei. Desi este o premiera pentru tara noastra, conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular in multe dintre marile orase ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente: Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg sunt doar cateva exemple de metropole cu traditie in acest sens.

„Noi nu vrem doar sa le oferim vizitatorilor o alternativa placuta pentru petrecerea timpului liber, ci si sa le provocam gandirea, sa ii facem sa inteleaga care sunt mecanismele logice si naturale care se afla in spatele tuturor iluziilor care ne inconjoara”, a completat Filpisan. „Muzeul Iluziilor e, prin asta, si o completare neconventionala, dar extrem de utila, a educatiei formale din scoli. Totodata, le recomandam vizitatorilor sa aiba bateria telefonului sau a aparatului foto 100% incarcata cand vin la noi, pentru ca vor pleca cu multe amintiri frumoase de aici”.

Durata unei vizite este de 60 de minute, iar pretul unui bilet de vizitare a Muzeului Iluziilor este de 15 lei. 

Muzeul Iluziilor este un proiect sustinut de catre Asociatia Astronomica Pluto in parteneriat cu Complexul Muzeal de Stiintele Naturii “ Rasvan Angheluta” din Galati si Events by Ioana Gamen.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>