Published On: mar, apr. 3rd, 2018

Marian Dragomir desluseste problema aparuta la lucrarea de pe Calea Galati / “Eu nu am putut sa-mi imaginez atat de multa neseriozitate la o societate care a mai avut contracte cu Primaria Municipiului Braila”

Calea Galati este o strada care a dat multe dureri de cap cetatenilor din Braila. Acestia sunt satui pentru ca de foarte mult timp strada arata ca dupa bombardament si ca este foarte greu de strabatut cu autovehiculele. Soferii care nu au de ales se plang ca masinile li s-au stricat din cauza gropilor si denivelarilor de pe Calea Galati.

De vina pentru situatia creata, ar fi firma Telor, firma care a castigat licitatia pentru lucrarile din zona si care nu si-a respectat obligatiile contractuale.  

Primarul, Marian Dragomir a spus, saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, ca firma mai sus mentionata si o alta firma asociata acesteia, au fost date in judecata de catre Primaria Municipiului Braila care solicita despagubiri record de aproximativ 28.000.000 euro, pentru un contract cu o valoare de aproximativ 4.700.000 euro.

Prejudiciul solicitat,  pentru neefectuarea lucrarilor, pentru faptul ca santierul s-a deteliorat prin abandonarea lucrarii, dar si pentru prejudiciile de imagine aduse Primariei Municipiului Braila, va intra la bugetul local.

"Calea Galati. Dupa ce au abandonat licitatia castigata, cele doua societati asociate Telor si Teloxim Bucuresti au primit un bonus de la Primaria Municipiului Braila, constand intr-un proces, prin care solicitam despagubiri record de aproximativ 28.000.000 euro, pentru un contract cu o valoare de aproximativ 4.700.000 euro. Asa vor pati toate societatile care vor avea contracte cu Primaria Municipiului Braila si care nu-si vor respecat caluzele contractuale. Eu nu am putut sa-mi imaginez atat de multa neseriozitate la o societate care a mai avut contracte cu Primaria Municipiului Braila. Aceasta societate a reparat si a facut lucrari capitale, inclusiv, la portiunea de strada dintre Dorobanti si strada Mircea Malaeru, tot pe Calea Galati cu pot inclusiv. Dar cand au fost sa continuie, ati vazut, au fugit de pe santier. Modul in care s-au comportat, cu diversele amanari, mi-a dat de foarte multe ori senzatia, ca in mod premeditat, fiind in insolventa, cu toata opozitia nostra ca o societate in insolventa sa castige licitatia, ei s-au gandit in mod special doar sa amane lucrarile, sperand la un  moment dat ca vor castiga mai multi bani astfel incat sa finalizeze. Cert este, ca acum au recunoscut, inclusiv scris, cand au fost sunati de colegii dumneavoastra de presa, ca au avut probleme financiare si din acel motiv nu au putut sa-si respecte contractul. Legal nu am putut face absolut nimic mai mult, decat sa le trimitem zeci de notificari si sa-i dam in judecata, la final, pentru nerespectarea contractului. Toate acele prejudicii, pe care le-am solicitat, pentru neefectuarea lucrarilor, pentru faptul ca santierul s-a deteliorat prin abandonarea lucrarii, dar si pentru prejudiciile de imagine aduse Primariei Municipiului Braila, vor intra la bugetul local", a declarat edilul sef, Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>