Published On: lun, apr. 2nd, 2018

Marcarea Zilei Politiei Romane la Braila

La data de 30 martie , politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila au desfasurat o activitate pe platoul din Piata Independentei, aceasta fiind adresata cetatenilor din municipiu si, in mod deosebit, prescolarilor si elevilor din unitatile de invatamant din judetul Braila, insotiti de cadre didactice si parinti.

Evenimentul s-a derulat cu implicarea politistilor din cadrul compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii, Serviciului pentru Actiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Serviciului si Biroului Rutier, Biroului Proximitate si Biroului Ordine Publica, beneficiind de sprijinul Primariei Municipiului Braila.

Specialistii structurilor implicate le-au prezentat copiilor aspecte importante din meseria lor, tehnica si echipamentele folosite in activitatile specifice si le-au transmis recomandari pentru o copilarie in siguranta.

Elevilor de liceu interesati le-au fost oferite informatii si materiale privind profesia de politist si traseul educational ce trebuie parcurs pentru o cariera in domeniu.

De asemenea, au fost prezentate exercitii demonstrative, sustinute de luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale, exercitii cu cainii de serviciu, precum si o simulare a unui accident rutier in care a fost implicat un pieton.

Totodata, in memoria politistilor romani care si-au pierdut viata in exercitarea atributiilor de serviciu, in misiunea importanta pe care au indeplinit-o pentru asigurarea linistii comunitatii, au fost aprinse candele, unde elevii au pastrat un moment de reculegere.

Cu aceasta ocazie au fost distribuite 200 de flyere „ Si tu poti deveni politist!”, 200 de pliante si brosuri pentru prevenirea furturilor din locuinte si societati comerciale, 250 flyere "Siguranta de nota 10", 60 de calendare si 70 de orare „Scoala in siguranta”, 80 de flyere cu siguranta rutiera, 30 de ghiduri ale sigurantei pentru victimele violentei in familie, 100 de materiale pentru prevenirea traficului de persoane, 600 de flyere si 30 de pliante pentru siguranta pe internet, 50 de reviste Politia Romana, agende, stegulete, semne de carte si bratari tricolore.

Platoul Primariei Municipiului Braila a fost animat de sute de baloane tricolore si de uimirea si bucuria copiilor pentru surprizele pregatite de politisti la ceas aniversar.

Activitatea s-a realizat cu sprijinul organizatiilor profesionale si sindicale ale politistilor braileni, respectiv Corpul National al Politistilor – Consiliul Teritorial Braila, Fundatia "Ancheta" Braila si Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din M.A.I. – Biroul Teritorial Braila.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>