Published On: lun, apr. 16th, 2018

Mai bine sa ne fie frica, decat rusine!

Asupra ziarului Infobraila s-au napustit mai multi politicieni, de toate culorile in drept, in fapt doar rosie, adresandu-se instantelor de judecata pentru cele scrise de noi. Consider ca este normal sa te adresezi judecatorilor cand crezi ca ai fost nedreptatit, este normal. Mi-ar fi placut sa fi citit inainte macar un drept la replica in care cei care ne dau in judecata sa ne explice unde am gresit. Aceasta inseamna ca acestia au decis ca avocatii lor sa faca acest lucru, in fata unei instante judecatoresti pe care nu am contestat-o vreodata. Este voia lor si li se va face pe plac. Se vor cheltui bani de la stat, din buzunarul tuturor pentru ei. De parca i-ar fi durut vreodata de banii statului, adica de banii nostri.

Suntem incoltiti, dupa unii chiar suntem cu spatele la zid. Noi dorim sa redefinim aceasta sintagma, pentru ca ziarul Infobraila considera ca zidul sunteti voi, oamenii simpli, care truditi pentru un amarat de salariu si o pensie ciuntita! Ne onoreaza ca doar voi sunteti in spatele nostru!

Daca nu am sti ca va puneti sperenta in noi, poate ca i-am fi dat naibii pe toti contestatarii nostri. Poate. Pentru noi meseria de jurnalist este o vocatie, nu un loc de munca de care sa ne fie rusine.

Da, ne este frica! Suntem oameni. Insa nu putem lasa frica noastra omeneasca sa ne opreasca din dezvaluirea adevarului. Daca macar un singur om va vota in cunostinta de cauza datorita noua, inseamna ca efortul nu a fost inutil. Vom lupta in continuare, pentru ca nu va putem sa va lasam, neajutorati, pe mana acelora care nu stiu ce inseamna lipsurile, creditele care bat la usa, educatia de doi lei pe care o primesc copiii nostri, sanatatea noastra pe care, atunci cand ne imbolnavim, tot felul de parasute si gelati o transforma in cuiele propriului nostru cosciug! Nu va putem lasa pe labele de sobolan cu mustatile atarnand care manuie o stampila tiganeasca legalizand pana si un act sexual, daca renteaza!

Multi dintre noi au murit striviti de stresul indus de aceste cancere care metasteaza (sic!) toata Braila. Nu vrem ca ei sa-si fi dat sufletul doar pentru a face pe plac acelora care considera ca “totul se rezolva”.

Ne puteti lua bruma de bani pe care o castigam, dar nu ne puteti lua dorinta de a transforma locul in care traim intr-unul sanatos, curat, fara spagi, cu speranta ca toti fac ceea ce trebuie.

De aceea am ales ca este mai bine sa ne fie frica, decat rusine!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>