Published On: joi, apr. 12th, 2018

LANSARE DE CARTE LA MUZEUL BRAILEI „CAROL I”

   Muzeul Brailei „Carol I” va invita sambata, 14 aprilie 2018, ora 11, la lansarea cartii Iubire la margine de esafod, de Elena Dumitrescu Nentwig, aparuta la Editura Istros in acest an, in sala de festivitati a muzeului (Piata Traian, nr. 3).

            Prezinta:

– dr. Valentin Popa, scriitor, muzeograf;

– dr. Viorel Coman, scriitor, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor – sectia „critica si istorie literara”.

Moderator: prof. univ. dr. Ionel Candea, managerul Muzeului Brailei „Carol I”.

Elena Dumitrescu-Nentwig s-a nascut la Braila. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” Bucuresti, la clasa profesorilor Valentin Teodorian si Hero Lupescu. Este soprana lirica a carei recunoastere internationala a avut loc dupa anul 1970, imediat dupa plecarea sa in exil. A cantat cu parteneri celebri pe marile scene din Germania, Austria, Franta, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel.

Dupa incheierea carierei scenice, in cadrul studioului pe care l-a initiat, preda lectii de canto tinerilor din Belgia si Portugalia, aflati la inceput de cariera.

In paralel, talentul literar nu i-a dat pace si de aceea scrie, in limbile romana si germana, romane, piese de teatru, carti pentru copii, care au avut ecouri favorabile in randul cititorilor si in presa de specialitate.

In anul 2017, in cadrul Festivalului International „Mihail Sebastian”, editia a V-a, desfasurat in perioada 2-5 noiembrie, doamna Elena Dumitrescu Nentwig a lansat volumul Credinciosul meu dusman, tot in sala de festivitati a Muzeului Brailei „Carol I”.

Odata cu lansarea volumului Iubire la margine de esafod publicul se va intalni si cu celelalte volume ale autoarei: Adevarate sau imaginate, de intamplat s-au intamplat…; Naufragiatii din Braila; Noi, romii si restul lumii; De rasfoit – Basme si povestiri pentru copii; Credinciosul meu dusman.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>