Published On: mar, apr. 17th, 2018

In urma aplicarii legi salarizarii, incepand cu data de 1 martie 2018, medicii si asistentii medicali beneficiaza de salarizare la nivelul anului 2022, iar veniturile acestora s-au marit considerabil

In urma aplicarii legi salarizarii, incepand cu data de 1 martie 2018, medicii si asistentii medicali beneficiaza de salarizare la nivelul anului 2022, iar veniturile acestora s-au marit considerabil. O parte a personalului din sistemul sanitar pentru care salariile vor creste gradual pana la nivelul anului 2022, a inregistrat scaderi de salarii in urma aplicarii legii salarizarii, care prevede ca sporurile acordate nu pot depasi 30% din bugetul de salarii la ordonatorul principal de credite si nivelul de maxim 85% pentru fiecare angajat din sistem.

Ministerul Sanatatii a emis o circulara catre directiile de sanatate publica, prin care acestea au fost mandatate sa transmita tuturor unitatilor sanitare din tara ca pot sa acorde stimulente din venituri proprii, conform prevederilor Legii 95/2006, pentru personalul al carui venit calculat pentru luna martie 2018 se situeaza sub venitul lunii februarie al acestui an.

“Este o solutie de moment, astfel incat, respectand legea in vigoare, luna aceasta  sa nu existe personal in sistemul sanitar care sa aiba venituri diminuate fata de luna trecuta”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

O solutie pe termen lung pentru echilibrarea veniturilor din sistemul de sanatate si eliminarea situatiilor in care veniturile anumitor categorii de personal se situeaza sub nivelul celor din luna februarie 2018, va fi identificata dupa obtinerea unei  situatii exacte a salariilor acordate pentru luna martie in toate unitatile sanitare.

“Am stabilit astazi cu reprezentantii sindicatelor din sanatate ca vom analiza impreuna solutiile. Voi relua unele propuneri pe care le-am expus si acum o luna, dar au fost respinse atunci. Astazi am inteles ca liderii sindicali le iau in calcul ca posibila varianta de rezolvare a situatiei. Cel mai important lucru este  ca problemele legate de salarizarea din sanatate sa fie rezolvate.”, a mai declarat ministrul Sanatatii.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>