Published On: lun, apr. 2nd, 2018

In Chercea, pe tronsonul cuprins intre Baldovinesti, Focsani, strada Livezilor, Magaziilor, pana la strada Decebal, incepe asfaltarea / Amplasamentul a fost predat

Saptamana trecuta, vineri, s-a predat amplasamentul castigatorului licitatiei pentru asfaltarea celor 10,8 km de strazi din Chercea si pentru modernizarea si extinderea la 4 benzi benzi a soselei Focsani, dupa cum anunta edilul sef, joi.

Primarul orasului a tinut sa explice ca dureaza foarte mult pana se incep lucrarile pe teren, din cauza aspectelor legale si a birocratiei.

De mentionat este faptul ca pentru lucrarea mai sus mentionata, primele proceduri au inceput in August 2016.

"Procedurile pentru asfaltarea celor 10,8 km de strazi din Chercea, modernizarea si extiderea la 4 benzi a soselei Focsani pana la soseaua de Centura, au inceput in luna August 2016. Primele proceduri. Au fost finalizate toate aceste aspecte legale si birocratice, care au tinut de licitatie, autorizare si in data de 30 Martie se va face predarea amplasamnetului catre castigatorul licitatiei. V-am prezentata acest interval de timp pentru a realiza ce inseamna, in Romania de astazi, efectiv, perioada de timp din momentul in care pui in buget sumele respective, pana cand poti sa intri si sa efectuiezi lucrarile. Vom avea astfel posibilitatea sa punem asfalt pe 11 km de strazi din Chercea, se va incepe din zona soselei Baldovinesti catre strada Decebal, pe tronsonul cuprins intre Baldovinesti, Focsani, strada Livezilor, Magaziilor, pana la strada Decebal.

Valoarea acestei lucrari este de aproximativ 3.300.000 euro, si cea mai mare parte din acesti bani provin de la Guvernul Romaniei, si avem astfel posibilitatea sa dovedim cat de important a fost, ca in acea perioada, Primaria Municipiului Braila sa poata sa aiba posibilitatea sa poarte la nivelul Guvernului discutii, un dialog normal si deschis", a declarat Marian Dragomir.

Primarul a mai spus ca pe soseaua Focsani nu se va lucra doar pe o banda, inghesuidu-se circulatia pe un singur sens de mers, ci se vor inchide tronsoane din strada pentru ca lucrarile sa se poata efectua in cele mai optime conditii.

Valoarea lucrarii pe soseaua Focsani este de aproximativ 1.100.000 euro, iar 95% din fonduri provin de la Guvernul Romaniei.

De asemenea , edilul sef a adaugat ca strada Prelungirea Lanului se va asfalta anul acesta: "Strada Prelungirea Lanului din Chercea. Era o zona plina de noroaie acolo, si dupa ani si ani de zile, am reusit ca anul trecut sa predam amplasamentul catre constructor, acesta ca sa intre sa finalizeze lucrarile pentru apa, canalizare, sa inceapa montarea bordurilor a stratului de piatra si anul acesta vom avea asfalt pe strada Prelungirea Lanului."

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>