Published On: lun, apr. 16th, 2018

Handbal feminin „ Liga Florilor” / HC Dunarea Braila – Rapid Bucuresti 26-22(15-11)

Sambata dimineata in sala Polivalenta din Braila a avut loc meciul dintre HC Dunarea Braila si „Lanterna rosie” din Liga Florilor.

Echipa gazda, fara cele mai importante jucatoare, Ilyina si Shteriova, accidentate, au inceput partida greu, rapidistele luand avantaj destul de repede, scor 1-3.

Un meci cu foarte multe ratari din situatii clare , fata in fata cu portarul advers, abia in minutul 15, brailencele reusind desprinderea la doua goluri, scor 8-6. Pana la sfarsitul primei reprize, pe o aparare mai agresiva a gazdelor si precizie la finalizare, dunarencele au reusit desprinderea si la pauza aveau un avantaj linistitor, scor 15-11.

Dupa pauza Alina Vatu a dus diferenta la 5 goluri, dar pana in minutul 45, rapidistele au tinut diferenta la 3-4 goluri, reusind chiar si apropierea la 2 doua goluri, scor 20-18.

Cateva interventii ale portarului Adriana Medvedova si finalizari de contraatac si faza a doua, HC Dunarea a reusit desprinderea finala, in minutul 54 , scor 26-20.

Pana la final bucurestencele au mai inscris de doua ori si meciul se incheie cu o victorie meritata a echipei gazda.

Si-au dorit mai mult, mai organizate, cu mai putine greseli in aparare, dar si cu finalizari eficiente, brailencele au obtinut cele 3 puncte, iar Rapid si-a semnat sentinta, aceea de a evolua in sezonul urmator in esalonul secund.

Pentru HC Dunarea Braila au marcat Alina Vatu 8 goluri (in continuare cea mai buna jucatoare), Catalina Preda 5 goluri (inceput ezitant de meci dar cu o repriza a doua fantastica), Iryna Shutska 4 goluri (meci peste media obisnuita), Diana Munteanu 3 goluri (aparare mai exacta si eficienta pe atac), Diana Axinte 3 goluri ( in revenire de forma, bravo!), Cristina Gheorghe 2 goluri (a jucat accidentata, bun finalul primei reprize), Daniela Corban 1 gol (doreste sa faca multe, dar tineretea isi spune cuvantul).

Au mai evoluat, Florentina Craiu, Anca Ciuclaru, Oana Carstea, Stefania Epureanu, Ana Maria Berescu si singurul portar pe foaia de joc Adriana Medvedova care a avut 11 interventii, multe dintre acestea in momente importante.

O victorie, trei puncte , dar sa nu uitam ca am jucat cu ultima clasata. Acum urmeaza o pauza de doua saptamani pana la urmatorul meci, in deplasare la Zalau.

Mai sunt 4 etape, foarte grele, speram la cel putin o victorie cu Brasov pe teren propriu, restul meciurilor fiind misiuni imposibile, dar nu se stie niciodata ce se poate intampla.

Hai Dunarea! Hai Braila!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>