Published On: mie, apr. 11th, 2018

FOTO: Canabis descoperit la controlul de frontiera

canabis*Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni au depistat in trafic, intr-un microbuz, un tanar din R. Moldova care avea asupra sa droguri de risc.

*Cetateanul moldovean a fost audiat de catre procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iasi, iar substanta descoperita, in valoare totala de 3600 lei, a fost ridicata, ambalata, sigilata si predata procurorilor din cadrul aceleiasi structuri.

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni-I.T.P.F. Iasi, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit in trafic, pentru control, pe D.N. 28, pe raza localitatii de frontiera Gorban un microbuz inmatriculat in Italia, in care se afla ca pasager cetateanul din R. Moldova Roman C., in varsta de 24 de ani.

La un control sumar efectuat asupra microbuzului, politistii de frontiera au observat ca tanarul este agitat, ocazie cu care au efectuat un control corporal, descoperind, in buzunarul din dreapta al bluzonului, o punga din plastic transparent in care se afla un pachet care continea un produs vegetal de culoare verde-oliv sub forma de muguri si inflorescente. Procedandu-se la controlul bagajului personal a fost descoperit un dispozitiv metalic de culoare argintie, care prezenta urme de produs vegetal.

Avand in vedere cele constatate, politistii de frontiera au dus persoana in cauza la sediul institutiei pentru continuarea cercetarilor.

Cu privire la cele constatate, tanarul a declarat faptul ca nu cunoaste ce este produsul vegetal descoperit asupra sa si nu stie de provenienta acestuia, insa dispozitivul metalic, de tip grinder, folosit pentru maruntirea produsului vegetal, ii apartine.

Persoana in cauza a fost audiata de catre procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iasi sub aspectul savarsirii infractiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind drogurile de risc, fara drept, si introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul sau exportul de droguri de risc, fara drept.

Totodata, cele 56 de grame de substanta susceptibila a fi canabis, in valoare totala de 3600 lei, a fost ridicata, ambalata, sigilata si predata procurorilor din cadrul aceleiasi structuri.

In cauza, cercetarile sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iasi, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>