Published On: mar, apr. 24th, 2018

Expert grafolog de la Ministerul Justitiei: „semnaturile in litigiu de pe inscrisurile autentificate de catre Biroul Notarial – Societatea Civila „Varga&Asociatii” NU AU FOST REALIZATE de catre Ionescu Serbana, fiind CONTRAFACUTE prin imitatie libera” / O batrana septuagenara a ramas fara casa!

* O batrana il acuza pe deputatul PNL Vasile Varga ca a lasat-o fara casa si teren, intocmind documente cu semnaturi false

O septagenara vaduva se bate de ani buni in justitie pentru ca cei pe care ii acuza ca au lasat-o ilegal fara casa si fara teren sa raspunda pentru fapta lor. In malaxorul acuzatiilor si al plangerilor penale se gaseste si numele deputatului liberal Vasile Varga, despre care batrana spune ca se face vinovat de inselaciune, uz de fals si abuz in serviciu, infractiuni pe care le-ar fi savarsit in calitate de notar.

Expert: „Semnaturile de pe inscrisurile de la Varga sunt false”

Serbana Ionescu, acum in varsta de 75 de ani, povesteste cum, in urma cu mai bine de 15 ani, a avut o discutie cu doi soti care detineau o cota-parte din cladirea in care aceasta isi avea locuinta, situata pe strada Rahova nr. 202, in legatura cu posibilitatea vanzarii proprietatii sale, numai ca, desi nu a calcat niciodata intr-un birou notarial, a aflat dupa luni bune ca a semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru casa si teren.

Documentul in cauza a fost incheiat si autentificat in fata notarului Vasile Varga, in lipsa batranei, insa cu „semnatura” acesteia. Ca sa intareasca cele spuse, care pot parea ireale, Ionescu a prezentat si un raport de expertiza criminalistica a scrisului, datat 24 aprilie 2008 si intocmit de expertul Gheorghe Nicola, autorizat de Ministerul Justitiei si cu o vechime in profesie de peste patru decenii, in care scrie negru pe alb ca „semnaturile in litigiu de pe inscrisurile autentificate de catre Biroul Notarial – Societatea Civila „Varga&Asociatii” NU AU FOST REALIZATE de catre Ionescu Serbana, fiind contrafacute prin imitatie libera”.

„Acestia s-au prezentat in fata notarului Varga Vasile si au incheiat in lipsa mea promisiunea bilaterala de vanzare cumparare asupra locuintei situate in Braila, str. Rahova, nr. 202. (…) Cu complicitatea notarului Varga si falsificandu-mi semnatura, familia Barbu a obtinut intregul imobil – teren de 513 m.p. situat in Braila, str. Rahova, nr.202, astfel cum i-a fost intentia initiala”, scrie braileanca in plangerea penala depusa la DNA Galati.

De remarcat este faptul ca dosarul s-a plimbat in ultimii ani intre diferite unitati de parchet, de la Parchetul General la DNA Galati, iar apoi la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, ajungand spre solutionare, la inceputul lunii martie 2015, din nou pe masa procurorilor de la Parchetul General – Sectia de urmarire penala si criminalistica.

„Varga mi-a zis ca s-a facut o greseala la acte. Merg pana in panzele albe!”

„In 2007 am fost la domnul Varga si l-am intrebat daca am primit vreun ban in fata dumnealui, si el m-a trimis sa ma judec cu sotii Barbu ca au facut ei acte false. El mi-a zis clar: „S-a facut o greseala la acte!”. Merg si la detectorul de minciuni pentru dreptatea mea. Eu nu stiu ce se va intampla, dar a fost o mare smecherie. Am fost un bufon. Eu am fost corecta, dar am ramas si fara casa si fara teren. Multa lume m-a intrebat cum am rezistat atata timp, insa, desi sunt batrana, nu ma las. Cu expertiza grafologica merg pana in panzele albe. Sufera lumea, sufera. Nu le e frica de Dumnezeu? Pe banii mei, pe chinul meu, m-am luptat si o sa mai ma lupt. Stiti cate am tras? ”, ne-a declarat Serbana Ionescu, dupa ce a mers a mia oara la sediul DNA Galati pentru a-si cauta dreptatea.

In plangerea penala, apare si numele lui Loi Paul Mircea, notar public in cadrul Societatii Civile „Varga&Asociatii”, care a intocmit si autentificat un alt document a carui legalitate este pusa sub semnul intrebarii de catre batrana.

„Avand in vedere ca notarul public era obligat sa solicite acte de stare civila la semnarea inscrisurilor, pentru a constata identitatea persoanelor semnatare ale conventiei, consider ca notarul se face vinovat de savarsirea infractiunilor de complicitate la fals intelectual si abuz in serviciu, permitand semnarea unor acte oficiale de persoane straine de cauza. Aceasta infractiune prezinta un pericol social extrem de ridicat intrucat are concurenta notarului,  persoana insarcinata cu intocmirea unor inscrisuri autentice, iar a trece cu vederea si a nu trage la raspundere persoana responsabila poate permite perpetuarea unor asemenea fapte”, se mai arata in plangere.

Desi se misca cu greutate, chinul prin care a trecut afectand-o profund, femeia spune cu lacrimi in ochi ca nu se va da batuta si ca asteapta ca justitia sa-si faca datoria inaintea justitiei divine, facandu-si cruce de fiecare data cand isi povesteste suferinta.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>