Published On: vin, apr. 20th, 2018

Dragomir despre bancile lipsa din statiile de autobuz : “Banci, pentru? A, pentru dumneavoastra”

dragomir - cetateanPrimarul, Marian Dragomir, a sustinut ieri o conferinta de presa atipica. Domnia sa a invitat presa locala la o plimbare cu autobuzul prin oras, dorind, in acest fel, sa arate ca in tot orasul se lucreaza intens. Plombarea gropilor, asfaltarea strazilor, reamenajarea spatiilor verzi si amenajarea de noi locuri de parcare fiind in plina desfasurare.

Ajunsi in cartierul Viziru, intre blocuri, intr-o zona in care primarul ne-a spus ca au amenajat o parcarea, un cetatean, cu deficit locomotor, l-a abordat pe Dragomir si l-a instiintat ca exista o problema in statiile de autobuz. Nu exista banci pe care omul sa poata astepta autobozul, fiindu-i foarte greu sa astepte in picioare. Ba mai mult, cetateanul i-a spus ca si timpul de asteptare este foarte lung.

Raspunsul primarului a fost unul caracteristic, i-a povestit despre statiile smart care vor fi montate in oras, si care dupa parerea dumnealui sunt prevazute cu banci pentru toate persoanele care vor astepta acolo.

Dar, din cate am putut observa in imaginile cu statiile pe care primarul le vrea montate in oras, si care nu vor fi mai multe de 20 pana la sfarsitul anului, nu exista spatiu pe banci pentru mai mult de 5-6 persoane.

Citeste si: FOTO: Dragomir: “Aceste statii vor fi montate anul acesta”

Braileanul, cu o voce scazuta ii spune ca spera.

Atat ne-a mai ramas, sa speram.

Si vom spera ca lucrarile se vor finaliza si vor rezista mai mult decat un mandat al unui primar.

In continuare citeste discutia dintre primarul, Marian Dragomir si braileanul cu deficit locomotor vizibil, pe care edilul sef nu l-a sesizat imediat, ba mai mult a parut usor debusolat de intrebarea cetateanului: "Banci, pentru? A, pentru dumneavoastra ".

Cetatean: Avem o problema, in statiile de tramvai si autobus, lipsa bancilor.

Dragomir: Banci, pentru? A, pentru dumneavoastra(n.r pers. cu probleme locomotorii)! In toate statiile de autobuze pe care le vom face si v-am aratat proiectul la conferinta de presa de data trecuta, sunt prevazute banci pentru toate persoanele care stau si asteapta acolo, indiferent daca au probleme locomotorii sau nu. Noi am prezentat deja la conferinta de presa trecuta, modelul de statii de autobuz care a fost aprobat in ultima sedinta din luna,martie a Consiliului Local Municipal Braila si acele statii au prevazute, banci.

C: Sa speram! 'Ca timpul de asteptare e cam mare, mai ales la tramvai si daca va uitati in orice statie de tramvai sunt multi batrani si oameni ca mine.

D: Va povesteam ca vrem sa diminuam timpul de asteptare in statii, din acest motiv am alocat de la bugetul local fonduri pentru achizitia unui numar de 5 autobuze de capacitate medie, in prima jumatate a acestui an, urmand ca in a doua jumatate sa alocam fonduri pentru 10 sau 15 autobuze tot de capacitate medie.In data de 9 mai, avem termenul limita pentru depunerea ofertelor la cele 5 autobuze de capacitate medie si mi-as dori foarte mult, sa avem de aceasta data oferte de la producatori romani de autobuze. In schimb, in final vom avea castigatorii licitatiei pe considerente, conditii tehnice, pretul cel mai scazut. La tramvaie, acum lucram  in aceasta perioada, la completarea proiectelor. Am inclus tramvaie pe str. Grigore Alexandrescu cu reabilitare inclusiv piste de biciclete, tramvaie noi, pe Independentei si Calea Galati, de la pod pana la Independentei.

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>