Published On: mie, apr. 25th, 2018

Consilierul Bogdan Botea pune la punct Politia locala / “Cel mai mult ma enerveaza la Politia Locala, din toata activitatea ei fulminanta, ca masina politiei se saluta cu golanii care stau la terasa la cafenele”

Share This
Tags

Braileanul Bogdan Botea, avocat si consilier local municipal (PND) ne-a povestit ca in urma cu putin timp s-a publicat o hotarare judecatoreasca prin care este anulat un proces verbal de contraventie, intocmit de Politia Locala. In procesul verbal, Botea este amendat cu suma de 1305 lei pentru ca nu a comunicat institutiei informatii privind persoana care i-a condus masina intr-o anumita zi in care a fost surprinsa parcata neregulamentar, in zona Tribunalului.

Pentru ca Bogdan Botea stia ca Politia Locala nu poate da o asemeanea amenda, neavand atributii in acest sens, a contestat procesul verbal si a castigat.

Consilierul local este de parere ca o masura atat de drastica impotriva contribuabililor, este lipsita de bun simt, dat fiind faptul ca in zona respectiva nu sunt suficiente locuri de parcare, ba mai mult Politia Locala nu poate aplica asemenea sanctiuni.

Dar, asa cum spune si Botea, exista o problema, in astfel de situatii, daca persoana amendata nu stie ca poate contesta procesul verbal, sau nu stie cum sa faca lucrul asta, plateste o amenda pe care nu ar fi trebuit sa o primeasca.

Activitatea Politiei Locale este in continuare una haotica si lipsita de profesionalism, dar primarul Brailei, care ar trebui sa se ocupe si de acest aspect nu face nimic in acest sens.

Am aflat, de la Bogdan Botea, ca exista o comisie de ordine publica care are posibilitatea de a dezvolta si implementa anumite strategii, care sa duca la o functionare mult mai buna a Politie Locale, dar domnul primar, se pare ca desi au trecut aproape doi ani, nu s-a grabit sa convoace aceasta comisie.

Intrebarea este una simpla, oare cati braileni au primit astfel de amenizi, pe care le-au si platit?

 

"Este o chestie banala, referitoare la o amenda pentru necomunicarea datelor in legatura cu o parcare. Locul in care parchez eu masina, intr-adevar sunt mai multe masini care parcheaza in zona aia, fara sa deranjeza traficul, vis-a-vis de tribunal, pe Cuza cu Calarasi, langa asigurari. Se parcheaza mai multe masini, bine unii parcheaza ostentativ pe trecerea de pietoni, nu-i baga nimeni in seama, si nu sunt amendati, am verificat. M-am intalnit cu seful Politiei Locale si i-am facut semn, vezi ca-i parcata masina pe … si nu a facut nimic. Cred ca am parcat la un moment dat, sau am stationat mai degraba, pentru ca mai mult de jumatate de ora nu stau acolo, si ei spun ca mi-au trimis acasa o comunicare sa le spun cine a condus in ziua respectiva masina. Nu mi-am dat seama din prima, pentru ca textul este facut formalistic, si nu intelegi din prima pentru ca, chiar si jurist fiind, nu intelegi despre ce este vorba. Ar trebui sa stai un pic sa procesezi, sa vezi si sa intelegi. Eu oricum nu m-am dus la ei, mi-au dat cinci zile, si nu am apucat sa ajung la ei. Dupa mi-au dat amenda de 1305 lei, pentru ca nu le-am comunicat cine a condus masina. Eu am contestat amenda, pentru ca ei nu au in atributii asa ceva. A fost o simpla formalitate pentru mine ca jurist, dar pentru un om obisnuit nu este. Mai ales ca este o amenda foarte mare raportat la abaterea in sine, eu am discutata cu ei, dupa ce s-a anulat amenda, sa nu se interpretese ca am vrut sa ii influentez, dupa ce s-a publicat hotararrea judecatoreasca, le-am explicat ca problema nu este pentru mine, eu am si capacitatea intelectual, si timp, si cunostinte sa anulez un astfel de proces verbal, dar un om obisnuit nu are, si de cele mai multe ori nu poate fizic, poate fi in spital, poate fi plecat sau pur si simplu sa nu stie. Si atunci, cand ei o amenda atat de drastica, in conditiile in care in zona nu sunt locuri de parcare suficiente, mi se pare un lucru lipsit de bun simt. Pentru contribuabili, in general, este un mod agresiv de a aplica legea. Legea prevede mai multe posibilitati. Nu poti sa nu dai amenda sau sa nu sanctionezi, cand se incalca legea, dar te mai uiti si pe prevederile legale si vezi ca nu ai atributii. Cand stii ca Curtea de Casatie ti-a dat o decizie, ca tu ca Politie Locala nu poti sa dai o amenda pe rutier, ci trebuie sa o dea Politia Nationala, deci e clar ca arunci in derizoriu, iar maine, poimaine dai amenzi pentru cine stie ce, pentru viteza, sau mai stiu eu ce.

Amenda pentru parcare nu am primit, daca primeam o plateam, nici nu o contestam. Am mai primit amenzi pentru parcare si le-am platit in 48 de ore.

In zona aia este o problema, foarte multi colegi parceaza ilegal, dar nici un avocat nu ia amenda pentru parcare, inclusiv VIP-urile, avocatii celebrii cu rude in justitie, toti parcheaza aiurea dar nici unul nu primeste amenda. Adica, domnul Tanase trece permanent pe acolo, se duce la primarie pe jos, eu l-am vazut, nu-s nebun, l-au vazut si camerele video, si nu face nimic. Si cel mai mult ma enerveaza la Politia Locala, din toata activitatea ei fulminanta, ca masina politiei se saluta cu golanii care stau la terasa la cafenele, asta ma intristeaza cel mai mult. Ma deranjeaza masina politie, cu girofar, ca trece pe acolo si se claxoneaza, si se saluta cu cei care stau la terase. Mi se pare o solidaritate nepotrivita! Nu ar fi cine stie ce, la ce nenorociri se intampla, dar este un fapt divers si este un gest urat.

Mi se pare o activitate (celor de la Politia Locala-n.r.) haotica si neprofesional. Total neprofesional! Nu am vrut sa profit de situatia asta si sa convoc comisia, eu sunt in comisia de ordina publica, pentru ca eu i-am spus primarului ca ne apropiem de jumatatea mandatului si nu am convocat comisia pentru ordine publica, sa facem si noi o strategie, sa vedem cum sa reactionam, sa facem si noi niste protocoale, adica nu sa nu dam si sa ignoram legea, dar nici asa. Iar primarul mi-a spus ca o sa convocam. Deci mi-a promis ca o sa se intample si astept acest "o sa". Si se va intampla, pentru ca la un moment dat va trebui sa faca lucrul asta, macar in ultimile doua zile din mandat", a declarat Bogdan Botea.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>