Published On: mie, apr. 18th, 2018

30 aprilie, zi libera si minivacanta de patru zile

Angajatii din sectorul public vor primi o zi libera in data de 30 aprilie, potrivit unui act normativ publicat recent in Monitorul Oficial. Astfel, dupa declararea zilei de 30 aprilie zi libera pentru bugetari, acestia se vor bucura de o noua minivacanta de patru zile la sfarsitul acestei luni.

Deoarece 1 mai, zi de sarbatoare legala nelucratoare, pica in acest an intr-o zi de marti, Executivul a decis recent acordarea unei zile libere lucratorilor de la stat in data de 30 aprilie, astfel incat acestia sa beneficieze de o scurta vacanta in perioada Zilei Muncii. Hotararea nr. 207/2018 privind stabilirea zilei de 30 aprilie 2018 ca zi libera a fost publicata vineri in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare la data publicarii.

Bugetarii vor fi nevoiti sa recupereze aceasta libera fie prin lucrul in ziua de 5 mai 2018, care este zi de sambata, fie prin prelungirea programului de lucru in mai multe zile, dar fara sa depaseasca data de 11 mai 2018.

De zi libera la sfarsitul lunii aprilie nu vor putea beneficia insa bugetarii care lucreaza in locuri in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita specificului activitatii sau procesului de productie, si anume angajatii unor institutii medicale, ai unitatilor de alimentatie publica sau ai unitatilor de productie “cu foc continuu”. Totodata, nici magistratii sau celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecatoreşti implicate in soluţionarea proceselor cu termen in data de 30 aprilie 2018 nu vor beneficia de liber in aceasta zi.

Si salariatii din mediul privat ar putea beneficia de zi libera in data de 30 aprilie, cu conditia ca angajatorul sa decida acest lucru sau daca isi iau concediu de odihna, facand punte intre zilele libere ale weekend-ului si Ziua Muncii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>