Published On: joi, mart. 29th, 2018

Viorica Dancila: Mai multi bani din impozitele cetatenilor pentru ONG-uri si biserici

Guvernul va aproba, prin ordonanta de urgenta, o serie de modificari fiscale, care vizeaza, printre altele, majorarea de la 2% la 3,5% a cotei din impozitul pe venitul persoanelor fizice care poate fi alocata organizatiilor neguvernamentale si unitatilor de cult, furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, a declarat joi premierul Viorica Dancila.

"Asa cum am promis, astazi incepem sa aprobam prin ordonanta de urgenta o serie de masuri in sprijinul ONG-urilor furnizoare de servicii sociale. Astfel, microintreprinderile care fac sponsorizari pentru asigurarea finantarii organizatiilor nonprofit care sunt furnizori de servicii sociale acreditati la cel putin un serviciu social licentiat vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venitul microintreprinderilor pâna la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul in care au fost inregistrate cheltuielile respective", a spus Dancila in deschiderea sedintei de Guvern.

Premierul a adaugat ca prin aceeasi OUG, in cazul persoanelor fizice, "se majoreaza de la 2% la 3,5% cota din impozitul pe venit care poate fi donata pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat".

Alte aspecte importante cuprinse in ordonanta de urgenta vizeaza stimularea investitiilor si antreprenoriatului, a spus Dancila.

"Va mai dau doua exemple – si anume ordonanta de urgenta introduce o noua regula fiscala potrivit careia microintreprinderile pot sa opteze pentru plata impozitului pe profit prin indeplinirea a doua conditii; si anume un nivel de capital social minim de 45.000 de lei, aproximativ 10.000 de euro, sau care au cel putin doi salariati. (…) De asemenea, pentru transportatorii de marfuri si persoane se introduce o noua masura prin reducerea accizei la motorina, si anume se diminueaza cu 183,62 lei pe tona, respectiv 217,31 lei pe tona nivelul accizei la motorina utilizata drept carburant pentru sectorul transportului de marfuri sau transportului de persoane", a aratat premierul.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>