Published On: vin, mart. 9th, 2018

Video: Politia Locala a demolat o constructie fara autorizatie

In data de 08.03.2018, politistii locali din cadrul Serviciului Ordine Publica al Politiei Locale Braila au acordat sprijin, asigurand ordinea publica, in locatia situata pe soseaua DIG Braila – Galati Km 0 + 400 (langa fosta caramidarie), unde S.U.P.G.L. Braila a procedat la desfiintarea unei constructii din lemn, edificata fara autorizatie de construire, pe terenul proprietate privata a municipiului Braila, punand astfel in aplicare Dispozitia Primarului municipiului Braila nr. 761/20.02.2018. In locatia respectiva a fost infiintata o halda de gunoi neautorizata, care conferea o imagine necorespunzatoare intrarii in municipiul Braila. Terenul respectiv este concesionat, conform contractului nr. 15/10803/25.03.2011, de catre societatea comerciala SC IDEOTRANS SRL, cu sediul in municipiul Braila. In prezent, atat pe acest amplasament, cat si in afara lui, pe domeniul public, sunt depozitate necontrolat deseuri inerte rezultate din constructii si demolari, deseuri vegetale si deseuri voluminoase.

In perioada 2016 – 2018, Politia Locala Braila a aplicat peste 53 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de aproximativ 18.550 lei, persoanelor fizice care au fost depistate incalcand normele legale privind depozitarea deseurilor. De asemenea, SC IDEOTRANS SRL a fost sanctionata contraventional cu amenzi in valoare totala de 7.000 lei, aplicate in perioada septembrie 2017 – martie 2018, deoarece nu s-a conformat somatiilor de a igieniza terenul, continuand, in schimb, depozitarea necontrolata a deseurilor. Totodata, in baza Art. 9 din Legea 155/2010 privind atributiile Politiei Locale in domeniul Protectiei Mediului, a fost sesizata Garda Nationala de Mediu – Serviciul Comisariatului Judetean Braila, care, in urma controlului intreprins, a sanctionat societatea respectiva cu amenda in valoare totala de 50.000  lei, pentru incalcarea Prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului.

Politia Locala Braila va continua actiunile pentru stoparea depozitarii necontrolate a deseurilor pe toata raza municipiului, luand masurile legale care se impun.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>