Published On: mie, mart. 14th, 2018

Victorie si calificare in „Final Four”/28-25 cu CSM Bistrita / Medvedova,19 interventii, din nou, cea mai buna jucatoare

Ieri dupa-amiaza in sala „Danubius” din Braila, echipa gazda a jucat in sferturile Cupei Romaniei impotriva CSM-ului din Bistrita.

Un meci foarte dificil, asa cum era de asteptat, brailencele au inceput foarte bine partida, astfel ca in minutul 13 tabela de marcaj arata o diferenta de patru goluri, scor 9-5. Shteriova cu aruncarile de la distanta, paradele Adrianei Medvedova, contraatacurile lansate catre extrema dreapta Catalina Preda, dadeau sperante ca HC Dunarea va castiga mai usor decat se credea. Moment in care secundul nationalei feminine a Romaniei, schimba portarul si o introduce pe Szabo in atacul echipei bistritene si dupa numai 8 minute reuseste egalarea, scor 10-10. Pana la finalul primei reprize, s-a mers cap la cap, cu Braila la conducerea jocului dar fara sa reuseasca desprinderea. Scor la pauza 16-15.

Inceputul reprizei a doua, da sperante publicului brailean prezent in sala polivalenta, golurile pivotului Craiu ducand scorul la 19-17. A urmat o perioada grea pentru atacul dunarencelor, iar in minutul 40 CSM Bistrita a trecut la conducerea jocului, scor 20-21. Daca in prima repriza Horatiu Pasca a fost inspirat in schimbarile facute de aceasta data, prin scoaterea pivotului Ratiu (blocaje excelente) si a interului dreapta Rodriguez (excelenta in atacul unu la unu, cu o schimbare de directie foarte buna), nu a reusit sa dea impulsul necesar desprinderii, iar brailencele prin paradele exceptionale ale Adrianei Medvedova si contraatacurile cu Preda si Vatu au facut ca echipa gazda sa revina la conducerea jocului, scor 25-23 in minutul 55.

Apararea braileana a reusit pe finalul meciul sa reziste iar cu 1 minut inainte de finalul meciului, HC Dunarea Braila a reusit desprinderea la trei goluri, 27-24. Nu a mai contat golul bistritencelor , iar Shteriova inchide tabela la 28-25 si Braila se califica in „Final Four”.

Pentru HC Dunarea Braila au marcat, Alina Vatu 9 goluri, meci excelent facut ( ne asteptam si la o convocare la nationala care ar fi absolut meritata in prisma evolutiilor din acest sezon), Marija Shteriova 6 goluri (speram sa aiba constanta din ultimile meciuri), Catalina Preda 4 goluri (meci foarte bun, renascuta parca in acest an 2018), Florentina Craiu 3 goluri (alegere inspirata pentru atacul brailean), Daniela Corban 3 goluri (cu mai multa increderea in fortele proprii ar putea face lucruri frumoase), Cristina Gheorghe 2 goluri ( goluri in momente critice ale atacului brailean), Diana Axinte 1 gol ( evolutie buna). Au mai jucat Irina Shutska, Diana Munteanu (ambele mai mult pe faza de aparare).

Principala piesa in victoria echipei brailene a fost, din nou Adriana Medvedova, care cu cele 19 interventii, unele chiar senzationale, a reusit in momentele cheie sa tina echipa in avantaj si sa dea increderea necesara pentru a obtine victoria.

Felicitari pentru victoria obtinuta si bafta multa la tragerea la sorti pentru semifinale.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>