Published On: joi, mart. 1st, 2018

Victorie cu HCM Roman / Medvedova a ridicat spectatorii in picioare

Meci greu, ieri seara in sala polivalenta din Braila. HC Dunarea Braila a intalnit HCM Roman, in cadrul etapei a-XVIII-a din Liga Florilor.

Partida a inceput sub semnul echilibrului, ambele echipe trecand la conducere, pana in minutul 12 cand tabela arata egalitate, scor 9-9. A urmat o perioada foarte buna in apararea brailencelor astfel ca in minutul 20, diferenta era de 4 goluri pentru gazde, scor 11-7. Pana la pauza, dunarencele au reusit sa mentina ritmul in atac, iar la vestiare au intrat cu un rezultat mai mult decat multumitor, 18-13.

In repriza a doua pe fondul greselilor atat in atac cat si in aparare, oaspetele au reusit sa se apropie in minutul 40 la un singur gol, 19-18.Jucatoarele brailence au „reusit” sa inscrie in 15 minute, doar 4 goluri. Pana la final, s-a mers cap la cap, niciuna dintre echipe nereusind desprinderea decisiva. Cu 2 minute ramase de joc, Dunarea reuseste desprinderea la 2 goluri, dar echipa romascana revine foarte rapid si se anunta un final de infarct. Alina Vatu isi asuma responsabilitatea de a arunca la poarta si cu 30 de secunde ramase , Dunarea conducea 27-25 si meciul era jucat. Ultimul gol a fost marcat de oaspete si meciul se incheie. 27-26 scor final, greu dar o victorie muncita, suferim inca dupa pauza, mai ales in atac, dar la acest meci, chiar daca am primit 26 de goluri, Adriana Medevedova cu 14 interventii, putem spune ca a contribuit decisiv la obtinerea celor 3 puncte.

Pentru Dunarea au marcat: Marija Shteriova 7 goluri (ne bucura revenirea ei), Dzyiana Ilyina 5 goluri (goluri in momente importante ale jocului, prin actiuni individuale), Cataliana Preda 4 goluri (surprinzator continua sa fie titulara in detrimentul Anei Berescu), Alina Vatu 4 goluri (cateva ratari, dar jucatoare exponentiala, care va fi greu de tinut din vara la Braila), Diana Munteanu 2 goluri (se putea mai bine), Daniela Corban 1 gol (a creat haos in apararea adversa cat a jucat, o pasatoare decisiva), Florentina Craiu 1 gol (colaborarea cu centrul, foarte buna in faza de atac), Irina Shutska 2 goluri, Oana Carstea 1 gol.

Adriana Medevedova cu 14 interventii in poarta braileana si alte situatii in care a determinat jucatoarele oaspete sa rateze, a contribuit decisiv la victoria echipei gazde.

Urmeaza o deplasare foarte dificila, la Slatina, unde gazdele, tot ieri au castigat, 20-16 cu HCM Rm. Valcea, aceeasi echipa care ne-a invins la 10 goluri sambata trecuta.

O victorie in weekend la Slatina, ar duce echipa braileana mai aproape de obiectiv, dar si slatina lupta pentru a evita retrogradarea/barajul.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>