Published On: mie, mart. 28th, 2018

Un tanar de 29 de ani a incercat sa treaca frontiera cu hasisul ascuns in pantofi

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, impreuna inspectorii vamali, au depistat, la controlul de frontiera, un tanar din R. Moldova care consumase droguri si care avea ascuns, in interiorul pantofului, un plic de plastic cu 5 grame de hasis.

 

hasis in pantofiIn data de 26 martie, in jurul orei ora 23.20, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, ca pasager intr-un autoturism marca Volkswagen, cetateanul R. Moldova, Pavel R., in varsta de 29 ani.

In baza analizei de risc, precum si din cauza faptului ca tanarul avea un comportament asemanator unei persoane care este consumatoare de substante stupefiante, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui unui control amanuntit asupra acestuia.

In urma controlului, autoritatile de frontiera au descoperit, in interiorul pantofului tip sport de la piciorul drept, sub unul din branturi, un plic din material de plastic transparent care continea 5 grame de substanta solida, de culoare maronie.

Pavel R. a declarat ca substanta din plic reprezinta hasis si a cumparat-o pentru consum propriu din Franta, in schimbul sumei de 10 euro, el fiind consumator de droguri de aproximativ 8 ani.

Persoana este audiata de catre procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi, structura abilitata sa efectueze cercetari in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de cumpararea, transportarea sau detinerea de droguri de risc pentru consum propriu fara drept. Totodata, substanta descoperita a fost ridicata, ambalata, sigilata si predata spre expertizare procurorilor din cadrul aceleiasi structuri.

Cercetarile in cauza sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iasi, la finalizare urmand sa fie luate masurile legale ce se impun.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>