Published On: joi, mart. 22nd, 2018

Primaria Municipiului Braila organizeaza in perioada 26 martie-1 aprilie 2018 o noua actiune de colectare a deseurilor electrice si electronice ( DEEE ) de la cetateni

„ Casele noastre sunt depozite de vechituri ? ''.

Organizatorii campaniei ofera servicii gratuite de colectare si preluare a deseurilor electrice . Actiunea are si caracter educativ cu privire la importanta colectarii aparatelor electrice vechi sau stricate , fiind sustinuta de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec .

Cum colectam DEEE?

In perioada 26 martie – 1 aprilie 2018, deseurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, institutii si sedii de firma intre orele 10.00-16.00 prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (numar gratuit, disponibil zilnic intre orele 9.00-17.00),  iar sambata, 31 martie, intre orele 10.00 si 16.00 vor fi deschise 6 puncte de colectare provizorii la care cetatenii pot sa aduca aparate electrice si electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv si trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate in urmatoarele locuri din oras:

·cartier Vidin, parcare Stadion;

·Calea Galati, parcare bloc Turn;

·Piata Independentei, platou Primarie;

·cartier Obor, Complex Dinamo;

·cartier Hipodrom, Spitalul Nr. 3;

·Soseaua Viziru, Giratoriu – Mecanizatorilor.

Fiecare cetatean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate in cadrul acestei actiuni de colectare va participa la o Tombola cu Premii, constand in aparate electrice si electrocasnice noi: un frigider, doua cuptoare cu microunde, 3 mixere,  4 cafetiere, 4 masini de calcat. Tragerea la sorti a castigatorilor va avea loc luni, 2 aprilie, ora 11.00, in Piata Independentei, pe platoul Primariei.

Pentru aparatele electrice si electrocasnice intregi, grele sau voluminoase, deponentii pot primi Tichete Cadou, in valoare de 10 lei fiecare, astfel: 2 tichete pentru masini automate de spalat rufe, uscatoare de haine sau masini de spalat vase, respectiv 2 tichete pentru aparate frigorifice (frigidere, congelatoare, combine frigorifice, vitrine frigorifice).

Aceasta campanie face parte dintr-o lunga colaborare a Primariei Municipiului Braila cu  Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec. Colectarea deseurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetateni, nici pentru persoanele juridice! Prin numarul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, se asigura permanent preluarea gratuita a deseurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firma sau institutie, prin simpla programare telefonica. Persoanelor juridice li se ofera documentele necesare de casare.

De ce trebuie sa colectam DEEE?

Colectarea deseurilor electrice si legislatia incidenta au ca obiective protectia mediului si a sanatatii cetatenilor. Deseurile electrice au in structura lor componente non-biodegradabile, ce contin substante toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau in natura, aceste substante polueaza solul, aerul si apa, ne afecteaza tuturor sanatatea.

Alege sa respecti nu doar legislatia, ci intreaga comunitate din care faci parte si, mai ales, mediul inconjurator – colecteaza deseurile electrice! Fii mereu informat – intra pewww.rorec.ro, www.colecteaza.ro si pe www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>