Published On: mar, mart. 6th, 2018

Politistii de imigrari din Braila, au refuzat prelungirea dreptului de sedere unei tinere de 24 de ani din Ucraina

Politistii de imigrari din Braila, in urma activitatilor specifice, au refuzat prelungirea dreptului de sedere unei tinere de 24 de ani din Ucraina, in urma constatarii casatoriei de convenienta cu un roman. Pentru a preintampina astfel de situatii, Inspectoratul General pentru Imigrari intreprinde toate masurile necesare pentru prevenirea, descoperirea si combatarea acestei practici, luand in considerare atat importanta vietii de familie, cat si respectarea legislatiei in domeniul migratiei.

Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari – Biroul pentru Imigrari al judetului Braila au refuzat prelungirea dreptului de sedere temporara pe teritoriul Romaniei unei tinere de 24 de ani, din Ucraiana, in urma constatarii casatoriei de convenienta cu un roman.

Cei doi au declarat ca s-au cunoscut in luna iulie 2017, prin intermediul unei retele de socializare, iar in luna decembrie a anului trecut, femeia a venit in Romania si, dupa cateva saptamani, cei doi s-au casatorit.

La inceputul lunii februarie, tanara s-a prezentat, cu documentele necesare, la sediul Biroului pentru Imigrari al judetului Braila si a solicitat prelungirea dreptului de sedere in scop de reintregirea familiei.

Conform procedurilor, politistii de imigrari au inceput verificarile in cazul celor doi soti, in cadrul carora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discutii cu persoane din anturajul acestora si alte activitati relevante in stabilirea situatiei reale.

Interviul, considerat un instrument de lucru important in reliefarea vietii reale de familie, a contribuit, si de aceasta data, la clarificarea situatiei cuplului. Intrebarile adresate sotilor in cadrul interviului au vizat demonstrarea realitatii mariajului, cunosterea partenerului de viata, precum si viata in comun a celor doi. Toate aceste aspecte, au dus la concluzia ca strainul a incheiat casatoria de convenienta, cu scopul de a eluda conditiile de sedere pe teritoriul Romaniei si de a obtine un document care sa-i permita calatoria in alte state europene.

Urmare a celor constatate, politistii de imigrari au refuzat prelungirea dreptului de sedere temporara pe teritoriul tarii noastre. Pe numele femeii, a fost emisa o decizie de returnare prin care a fost obligata sa paraseasca tara in termen de 30 de zile.

Conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata, Inspectoratul General pentru Imigrari refuza prelungirea dreptului de sedere solicitat in baza casatoriei daca, in urma verificarilor efectuate, se constata ca acea casatorie este de convenienta.

Pentru a preintampina astfel de situatii, Inspectoratul General pentru Imigrari intreprinde toate masurile necesare pentru prevenirea, descoperirea si combaterea acestei practici, luand in considerare atat importanta vietii de familie, cat si respectarea legislatiei in domeniul migratiei, solicitand cetatenilor straini sa acorde interes reglementarii legale a dreptului de sedere pe teritoriul Romaniei.

De asemenea, invitam solicitantii sa utilizeze aplicatia on line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducere timpului de asteptare la ghiseu si eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

           

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>